NEUNIŠTIVI MATERIJAL

Doktori u šoku: Ivice, ti si čudo

17.01.2010 u 18:40

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je prije samo mjesec dana ležao u Baselu u klinici Bruderholz i psihički se pripremao za novu mukotrpnu terapiju. Ni on, s prevelikim iskustvom u oporavljanju od ozljeda, nije mogao očekivati da će već sredinom siječnja slaviti pobjedu

Vožnje Ivice i Natka

Doktor Peharec jednom je, lupivši tri puta u drvo, rekao da nije vidio čvršće sportaše od Ivana Balića i Mirze Džombe. 'Oni su satkani od nepoderivog materijala', govorio je tada renomirani doktor.

Pandan rukometnim genijalcima je obitelj Kostelić. Ne samo u hrvatskim okvirima, rijetkost je u svijetu naći takve priče. Ivica je proslavio pobjedu na svojoj najdražoj stazi, skijaškom Wimbledonu kako ga zove.

'Bio sam iznimno nervozan prije druge vožnje jer nikada nisam izgubio vodstvo iz prvog dijela. Nije lako održati prednost, a znao sam da neću kalkulirati. Išao sam po pobjedu', rekao je za AP Ivica nakon trijumfalne vožnje.

Pobjeda je bila šlag na sjajan vikend. U kombinaciji je bio šesti, u spustu 20. i onda pobjeda. Podsjećamo, operiran je prije samo mjesec dana. Bila mu je to osma operacija koljena u karijeri.

'I ja sam iznenađen kako koljeno 'dobro drži'. Doktori kod kojih sam bio na pregledu rekli su mi da nikada nisu vidjeli da koljeno izgleda tako dobro nakon toliko operacija.'

Hrvati su često skloni podcjenjivanju vlastitih veličina, ali Ivica svojim pothvatima 's ruba znanosti' razoružava i posljednje kritičare.