sve ŠTO MU LEŽI NA DUŠI

Đokovićevo emotivno pismo što ga svaka osoba koja želi uspjeti jednostavno mora pročitati

13.09.2018 u 13:49

Bionic
Reading

Najbolji srpski tenisač Novak Đoković, koji je prije nekoliko dana u New Yorku osvojio svoj 14. grand slam naslov, čime se upisao u povijest, obratio se putem društvenih mreža svojim navijačima na rijetko viđen i vrlo emotivan način

Već neko vrijeme je jasno kako Novak Đoković opet igra tenis kao u vrijeme kada je bio nedodirljiv na svjetskom broju jedan. Nakon što je osvojio dva uzastopna grand slam naslova (Wimbledon i US Open) popeo se na treće mjesto ATP ljestvice i sada prijeti legendarnom Švicarcu Rogeru Federeru, koji je trenutačno drugi, te Španjolcu Rafaelu Nadalu, koji je već neko vrijeme na vrhu.

ATP ljestvica, 10. rujna:

  • 1.(1) Rafael Nadal (Špa) 8.760
  • 2.(2) Roger Federer (Švi) 6.900
  • 3.(6) Novak Đoković (Srb) 6.445
  • 4.(3) Juan Martín Del Potro (Arg) 5.980
  • 5.(4) Alexander Zverev (Njem) 4.890
  • 6.(7) MARIN ČILIĆ (HRV) 4.715
  • 7.(8) Grigor Dimitrov (Bug) 3.755
  • 8.(9) Dominic Thiem (Aut) 3.665
  • 9.(5) Kevin Anderson (JAR) 3.595
  • 10.(11) John Isner (SAD) 3.470

Na svom Instagramu Novak Đoković objavio je emotivno pismo u kojem je zaista detaljno napisao kroz što je sve prolazio u zadnje vrijeme i kako na to sve gleda danas. Podsjetimo, u svibnju 2018. Đoković je pao na 18. mjesto ATP ljestvice, što mu je najniži renking od listopada 2006. godine, kada je bio 22. na svijetu. Osim ozljede lakta, proživljavao je pravu krizu kada je psiha u pitanju.

Đokovićevo emotivno pismo, koje je napisao na engleskom, prenosimo u cijelosti:

  • +11
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Prije nego što podijelim s vama moja razmišljanja na temu proteklih nekoliko uspješnih mjeseci, želio bih da vam se zahvalim na cijeloj podršci i bodrenju u trenucima kada su dobri rezultati izostajali.

Puno ste mi značili i hvala vam!

Često koristimo riječ neVJEROjantno da opišemo velike uspjehe. Meni ta riječ nekako u potpunosti poništava baš ono što taj uspjeh i čini toliko velikim. VJERA u sebe, u svoje sposobnosti, snagu i istrajnost. Mene je VJERA da mogu i da je to moj put nosila korak dalje i u trenucima kada sam najviše sumnjao, posrtao i patio. Taj put svako mora proći prije ili kasnije, a opiranje samo odlaže napredak. Mnogi su mi dali svoje mišljenje i savjet, ne mogu reći kako ih nisam čuo, da me to nije zbunilo... kad jest. Ali VJERA me je držala na pravom putu.

Postoji nekoliko lekcija koje mogu podijeliti s vama, a koje sam naučio u proteklih nekoliko mjeseci. NeVJEROjatno ne postoji. Ne postoje granice. Ono što vidiš i zamisliš u glavi, to stvaraš u životu. Kada na sve izazove odgovoriš hrabro, snažnim karakterom i samopouzdanjem - već si pobjednik, bez obzira na rezultat. Ti gradiš svoje navike, a one te korak po korak vode do tvog cilja. Idemooo! #USOpen', napisao je Đoković.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Before I share with you my deepest thoughts, I wanted to THANK YOU for your love and support during the hard times, and also during these good times. It means the world to me and I know it wasn’t easy to stick around when things were uncertain. So thank you! _ UnBELIEVEable is usually the most common way to explain extraordinary success.. To me, that expression negates the most powerful emotion that one can have - BELIEF. All this time, belief is what pushed me through moments of doubt, pain, uncertainty. I was stuck at some point and overwhelmed by a plethora of information. And the results were not showing. Everybody offered their opinions and advice on what to do and what was happening to me, and I can’t say I didn’t hear any of it. I did. I got confused at times. But there was one thing that kept me up, kept me going: Belief in myself, my abilities, my skills and talent, and my resilience. Belief that I am meant to do this. _ The biggest takeaway from these fantastic past few months is that UNBELIEVABLE doesn’t exist. Limits do not exist. When you see it in your mind, you can achieve it in life. When you show up with your courage, confidence and belief, you are already a winner despite the actual result. Your character prevails and you build your habits and your habits bring you one step closer to your goals. So my friends, embrace adversity and trust in the power of belief.. it can take you anywhere 💪 Love to all. Idemooo #USOpen

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)

Nema sumnje da ovakvo pismo jednog od najvećih tenisača svih vremena i jednog od najboljih s područja bivše države svaki mladi sportaš mora nekoliko puta pročitati. Ne samo sportaš. Ovo pismo trebalo bi postati obavezno za mlade u svim granama, mlade koji su hrabri i za koje ne postoji nemoguće.

Nakon ovoga samo možemo reći - kapa do poda, Nole!