UVIJEK DOBRO

Đoković ruši Federerove snove, a Švicarac poručuje...

03.01.2016 u 20:56

Bionic
Reading

Roger Federer najuspješniji je igrač u povijesti tenisa, a sada je otkrio kako preživljava godine bez naslova grand slama

Čudesni Švicarac u karijeri je osvojio čak 17 grand slamova, najviše u povijesti bijelog sporta, ali posljednji puta kada je podigao najveći pehar na nekom od četiri velika turnira bilo je 2012. u Wimbledonu.

Poslije toga dohvatio je tri finala (Wimbledon 2014., 2015., US Open 2015.) no svaki puta ga je pobijedio Novak Đoković.

'Bio sam blizu, igrao sam dobro, ali ne osjećam nikakve frustracije što nisam osvojio. Zadovoljan sam igrom. Prošla godina bila je Novakova, igrao je dobro, nije se moglo previše učiniti kada je netko tako dominantan i s tako visokim samopouzdanjem. To je šteta za mene, malo nezgodno, ali u isto vrijeme ne žalim se', pričao je Federer te dodao:

'Toliko toga sam osvojio tijekom karijere, ali imam osjećaj da ako ovako nastavim da se može opet dogoditi. Ako ne, opet dobro. Posljednjih godinu i pol dana stvarno sam igrao dobro nakon što sam riješio probleme s leđima 2013. To je ohrabrujuće i daje mi samopouzdanja.'