samo za tportal

Igor Bišćan bio je sudionik jednog od epskih finala Lige prvaka, te ne skriva za koga će navijati u subotu: Jedino to će me utješiti ako Liverpool ne osvoji...

26.05.2022 u 10:17

Bionic
Reading

Ove subote od 21 sat Stade de France u St. Denisu domaćin je finalu nogometne Lige prvaka, a u kojem će snage odmjeriti Liverpool i madridski Real. Oba kluba u Hrvatskoj imaju svoje poklonike, ali i one kojih ih ne vole, no klubovi su to najvećeg renomea i koji su se itekako namučili da bi došli do završnice. Zato se s pravom nadamo jednako neizvjesnom, ali i atraktivnom finalu

Real ih ima 13, Liverpool šest. Riječ je naravno o osvojenim peharima u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju, današnjoj Ligi prvaka, odnosno bivšem Kupu prvaka.

Iako je Real apsolutni br. 1 po broju osvojenih trofeja, madridski je klub jedini uspio obraniti naslov, a potom nanizati i treću osvojenu Ligu prvaka. No, od te 2018. godine, Real je na čekanju.

U prošloj sezoni Kraljevi su zapeli u polufinalu, ali su u četvrtfinalu izbacili subotnjeg suparnika, Kloppov Liverpool.

Sada se Redsima nudi prilika za uzvrat, ali i sedmi naslov.

Dio Liverpoolove povijesti i član momčadi koja je u istanbulskom finalu 2005. godine, nakon 0:3 protiv Milana, stigla do pobjede, bio je i Igor Bišćan, danas izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, a koji će od petka biti u pognu sa svojom momčadi, s kojom traži put na Euro 2023.

Liverpool je prošlog vikenda u dramatičnoj završnici prvenstvene sezone, u kojoj je čekao kiks Manchester Cityja, čak i bio nadomak velikom slavlju, jer Aston Villa je do 78. minute vodila 2:1, ipak ostao bez naslova prvaka. Koliko je taj stresni završetak prvenstva mogao ostaviti traga?

'Nešto sigurno je, jer pratili su i igrači i navijači što se događa na toj utakmici Manchester Cityja. A gubio je City 2:0. I svi mi koji volimo Liverpool doživjeli smo u tom kratkom periodu toliko uzbuđenja, ali potom i razočarenja. A možemo si onda misliti kakvo su igrači imali pražnjenje. E sad, hoće li to utjecati na ovo finale, vidjet ćemo. Ali siguran sam, jer imao je Klopp dosta vremena, da se momčad uspjela presložiti i da je taj nesretni rasplet uspjela izbaciti iz glave', rekao je za tportal Igor Bišćan.

A onda je i dodao ipak ono za što će se sigurno uhvatiti svaki navijač Liverpoola.

'Bez obzira na to što je Liverpool ostao bez naslova, to je vrhunska ekipa. I koja je bila u utrci za čak četiri trofeja ove sezone. Dva je već osvojila, u subotu bi mogla i treći. I zato ne vjerujem da cjelokupni taj rasplet ipak neće utjecati na Liverpoolovu izvedbu'.

Što možemo očekivati od Reala? I oni su doživjelo stanovito pražnjenje nakon osvajanja LaLige, a i posljednje utakmice biti su im tek formalnost? Jesu li mogli ispasti iz tog natjecateljskog ritma?

'Da, treba vidjeti kako će se sve to odraziti i na njih. Imali su proslavu nakon osvajanja, slavili su s navijačima. Fenomenalna sezona je iza njih. Međutim, u završnici su ipak imali nešto lakša iskušenja, pa mislim da ipak nisu toliko fizički i psihički potrošeni, a što je sasvim sigurno velika prednost uoči ovog velikog finala'.

Možda u prvenstvu nije bilo toliko stresa, ali u Ligi prvaka svakako su ga imali?

'Na tome im zbilja treba čestitati. Jer i kada su bili u već izgubljenim situacijama, i protiv PSG-a, potom protiv Chelseaja te na kraju protiv Manchester Cityja, uspijevali su smoći snage i napraviti rezultatske preokrete. Sve to dokaz je o kako karakternoj momčadi se radi'.

Prema tome, finale bi moglo biti maksimalno neizvjesno?

'Apsolutno. Finale možda nije moglo biti bolje, igrat će dvije od četiri, pet najboljih momčadi na svijetu u ovom trenutku. Naravno, ja bi volio da moj Liverpool osvoji naslov. Ali, s druge strane, bit ću sretan i zbog našeg Luke Modrića. To bi mi bila jedina utjeha, ako već Liverpool nije pobjednik', zaključio je Igor Bišćan.