hrvatska mu na prvom mjestu

Najveća zvijezda Bišćanove momčadi o sezoni iz snova, tuluma s Bayernom na Ibizi i o čemu priča s Kanađaninom Daviesom

27.05.2022 u 15:05

Bionic
Reading

Nakon furioznog ulaska hrvatske U-21 reprezentacije u kvalifikacijski ciklus za odlazak na Euro 2023, i šest pobjeda u nizu, u prošlom mini-ciklusu dogodila su se dva kiksa. Bišćanova je momčad remizirala s Austrijom, a potom i izgubila od Finske. Sada naši mladi moraju biti na oprezu, iako i dalje sve drže u svojim rukama

Igor Bišćan ovog je petka okupio hrvatske U-21 reprezentativce s kojima kreće u završnu rundu kvalifikacija za dolazak na Euro. Prva je utakmica protiv Norveške (Drammen, 3. lipnja) , a potom protiv Estonije (Parnu, 8. lipnja).

Za ovaj ciklus, Bišćan je dobio i veliko pojačanje, od kojeg se u skoroj budućnosti očekuje i ulazak u A reprezentaciju. Riječ je o Igoru Matanoviću, koji je bio standardni član mlađih njemačkih reprezentacija, a prošle je sezone skupljao minutažu u St. Pauliju.

No, ima Bišćan na raspolaganju i igrača Bayerna, Josipa Stanišića, koji je ove sezone debitirao i u Dalićevoj vrsti (op.a., protiv Cipra, Slovačke i Rusije). Svakako jak adut za ove okršaje.

'Nažalost, doveli smo se u nezgodnu situaciju jer mogli smo u posljednje dvije utakmice i pobijediti. Nažalost, nismo. I zato sada protiv Norveške idemo po pobjedu. Mislim da smo dovoljno jaki, da ćemo pobijediti i riješiti taj problem', rekao je na početku razgovora s novinarima 22-godišnji Stanišić, koji je s Bayernom osvojio Bundesligu.

Imao je nekoliko dana odmora, jer prvenstvo u Bundesligi završilo je prije nešto manje od dva tjedna.

'Sva sreća pauza nije bila preduga, tako da mi neće trebati niti puno vremena da uđem u 'štos'. Ne samo ja, nego i ostatak momčadi. Sigurno ćemo igrati kako znamo'.

Osvrnuo se Stanišić na svoju sezonu, u kojoj je upisao 13 nastupa u Bundesligi.

'Jako sam zadovoljan. Na početku sezone bilo je sve super, ali kad sam se ozlijedio bilo bi je teško. Ipak, sve u svemu, nemam se na što požaliti'.

Iza Stanišića je godina iz snova. Jer uoči starta potpisao je profesionalni ugovor, pa debitirao za Bayernovu A momčad, ali i za A reprezentaciju Hrvatske.

'Iskreno, meni je veće zadovoljstvo igrati za Hrvatsku, nego za bilo koji klub. Imao sam san zaigrati i za Bayern, a to sam i ostvario. No, dogodila su se oba debija u kratkom periodu, i trebat će mi još vremena da to sve analiziram i procesuiram što se sve dogodilo. Naravno, s takvom sezonu mogu biti samo prezadovoljan'.

Vrhunac je bila proslava, odnosno team-building s Bayernom na Ibizi?

'Ha, ha.. Dobro je bilo. Nije bilo nikakvih 'zajeban...', s osmijehom je dodao Stanišić.

>> Marokanac zbog kojeg Halilhodžić ne spava mirno, dolazi kao pojačanje u Bayern; takav rasplet ide na štetu hrvatskog reprezentativca

Možda u novoj sezoni ipak neće biti jednostavno, jer na vašu poziciju dolazi Marokanac Noussair Mazraoui.

'Vidjet ćemo. Zasad ide sve kako smo dogovorili. Ja sam sljedeće sezone još uvijek u Bayernu. Naravno, morat ću se boriti za mjesto u momčadi. Tako je to u klubu kao što je Bayern'.

Stanišić je rekao par riječi o radu s Nikom Kovačem, koji ga je doveo do prve momčadi.

'Nisam u kontaktu s njime otkako je otišao iz Bayerna. Kad je bio u Bayernu, sve je bilo super i u redu. Ipak je naš, pa smo se dobro slagali'.

Otkrio je i što se razgovara s klupskim kolegom, kanadskim reprezentativcem, Alphonsom Daviesom, koji će biti dio kanadske reprezentacije na SP-u i sigurni suparnik Modriću i društvu.

'Je, razgovarali smo nekoliko puta. Ali uglavnom to je zezancija. No, jasno sam mu stavio do znanja da neće imati šanse. No, vidjet ćemo sve kada dođe do tih utakmica', završio je dobro raspoloženi Stanišić.