AKO MOŽEŠ...

Izbornik Mulaomerović je tijekom utakmice pokazivao veliku nervozu, nakon nje poželio ju što prije zaboraviti

01.07.2022 u 08:33

Bionic
Reading

U utakmici 5. kola skupine C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Hrvatska je u Ljubljani poražena od Slovenije 97:69, no unatoč visokom porazu ostala je u igri za sljedeći krug kvalifikacija.

U utakmici 5. kola skupine C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Hrvatska je u Ljubljani poražena od Slovenije 97:69, no unatoč visokom porazu ostala je u igri za sljedeći krug kvalifikacija. Za to joj je, uz pobjedu u Rijeci nad Finskom, u posljednjem kolu potrebno i slavlje Slovenije na gostovanju u Švedskoj. Obje utakmice na rasporedu su u nedjelju 3. srpnja.

Poraz od Slovenaca teško je pao izborniku Damiru Mulaomeroviću, koji je tijekom utakmice pokazivao veliku nervozu, ali nakon nje iskreno priznao:

“Čestitao bih Sloveniji na, prije svega, izvrsnom otvaranju i prvoj četvrtini. Mi nismo izdržali taj pritisak atmosfere koja je bila sjajna, prava košarkaška. Prva četvrtina je bila odlučujuća, sve ostalo je bilo pokušavanje da stignemo rezultat. Nismo bili pravi, nismo bili dobri u malim stvarima, u stvaranju blokova, bili smo dosta tromi. Slovenija je bila rastrčana i ima individualnu kvalitetu, naravno. Dončić i Dragić su stvarali višak i pogađali kad je trebalo. Svaki put kad bismo im se malo približili, uspostavili neki ritam, primili bismo dvicu ili tricu, tako da to moramo popraviti, defanzivno nismo bili dobri', rekao je Mulaomerović pa se dotaknuo nadolazećeg susreta s Finskom.

  • +31
Košarka, kvalifikacije za SP: Slovenija - Hrvatska 97:69 Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Bitno je da zaboravimo ovu utakmicu što prije, u nedjelju nas očekuje susret s Finskom. Moramo se puno bolje konsolidirati, to je evidentno. Najveći nam je zadatak dignuti se u tri dana i mentalno i fizički. Igrat ćemo pred svojom publikom i pokušat ćemo doći do te pobjede koja bi nas odvela dalje.“

Odlučujuća utakmica protiv Finske na rasporedu je u nedjelju, 3. srpnja 2022. s početkom u 20:00 sati u riječkom Zametu. Susret prenosi Sport Klub televizija, a ulaznice se mogu nabaviti putem sustava ulaznice.hr.