teško je naći prave riječi

[FOTO] Mario Hezonja bio je brutalno iskren kada je opisao poraz od Slovenije

30.06.2022 u 23:24

Bionic
Reading

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija pretrpjela je težak 69:97 (8:33, 27:21, 16:22, 18:21) poraz na gostovanju kod Slovenije u Ljubljani u susretu 5. kola skupine C prvog kruga kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Nakon teškog poraza Hrvatske u Ljubljani, gdje je Slovenija u predposljednjem kolu prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. slavila s 97:69 prvi je pred novinare stao najbolji igrač Hrvatske večeras, Mario Hezonja koji je ubacio 22 poena uz devet skokova i šest asistencija.

'Idemo se skupiti, dosta smo mlada ekipa, nezrela. Neću ništa obećavati sada, treba strpljenja, treba nastaviti raditi s ovim mladim igračima. Vjerujem u ove momke, vjerujem u Stojka, u Dina. Borit ćemo se do kraja da napravimo rezultat. Sada moramo dobiti Fince'.

>> [FOTO] Hrvatski košarkaši doživjeli težak poraz u Ljubljani; Bogdanović, Zubac i društvo posve razočarali protiv Slovenije

Osvrnuo se i na odličnu igru Slovenije.

'Ubili su nas, pretrčali su nas, nadskakali. Dogovorili smo se za Tobeya, čovjek radi samo jednu stvar, i onda zabije pet puta za redom lob. Nije nas ništa iznenadilo, jedino naša nezrelost. Danas svi znaju tko što radi, 20 godina Dragić ide u lijevo i onda nam tako zabije. Mi imamo individualnu kvalitetu, a oni su uigraniji, osvojili su Eurobasket. Svaka im čast, vidi se da su na okupu dugo vremena. Igraju svi za jednoga, jedan za sve'.

Jeste li se predali nakon velike razlike u prvoj četvrtini?

'Nismo se predali, ja sam govorio i na klupi i u svlačionici da se možemo vratiti, vratili smo se i protiv Švedske, možemo se vratiti protiv bilo koga, samo treba vjerovati'.

  • +31
Košarka, kvalifikacije za SP: Slovenija - Hrvatska 97:69 Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
  • +4
Atmosfera u dvorani Stožice: Slovenija - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic