suspenzija i novčana kazna

Dok nogometna javnost čeka kako će kažnjeni biti Englezi, Uefa se prvo obračunala s Mađarima

  • Autor: S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 09.07.2021 20:31
  • Objavljeno 09.07.2021 u 20:31

Izvor: EPA / Autor: Darko Bandic / POOL

Europski nogometni savez (UEFA) u petak je izrekla kaznu Mađarskom nogometnom savezu za neprimjereno ponašanje navijača na utakmicama Europskog prvenstva, a prema njoj će mađarska reprezentacija sljedeće tri domaće utakmice igrati bez podrške navijača.

Od spomenutih utakmica, treća je predmet uvjetne kazne, koja će biti aktivirana, ako mađarski navijači ponove prijestup u sljedeće dvije godine, navodi se u priopćenju UEFA-ina disciplinskog tijela.

Ono je Mađarima odredilo i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura. Obje se kazne odnose na utakmice EURA u kojima je Mađarska ugostila Portugal i Francusku u Budimpešti.

Istraga je pokrenuta zbog navodnih letaka homofobnih i diskriminacijskih sadržaja te oponašanja glasanja majmuna na dvoboju s Francuskom, koji su se uglavnom javljali kad je loptu u svom posjedu imao tamnoputi francuski napadač Kylian Mbappe.

Na meti mađarskih navijača našao se i Karim Benzema, francuski reprezentativac alžirskog porijekla, a uvredljive povike je morao trpiti i kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo.

  • +9
  • +6

Mađarska - Portugal, navijači

Izvor: EPA / Autor: Tibor Illyes / POOL