US OPEN

Dodig šokirao Verdasca u maratonskom meču

27.08.2013 u 08:25

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig dobio je maraton na svojoj premijeri, na US Openu. Nakon velike borbe, koja je trajala tri sata i dvadeset minuta, Dodig je pobijedio 27. nositelja Fernanda Verdasca sa 6-3, 7-5, 1-6, 4-6, 6-3...

Mogao je meč otići i na drugu stranu, no Dodig je izdržao u petom setu jaki pritisak Španjolca. Kod vodstva 4-2 u tom setu Dodig je spasio tri vezane break-lopte (0-40). Verdasco se nije predao niti kada je Dodig kod 5-3 servirao za meč. Došao je do nove dvije break-prilike koje bi ga potpuno vratile u meč.

No, Dodig se izvukao i iz te situacije, s tim da mu je kod druge break-lopte u tom gemu pomogao i vrh nreže. Naposljetku, iskoristio je Dodig drugu meč-loptu, kompjutorska je analiza pokazala da je Verdascova loptica otišla koji milimetar u aut i Dodigovo je slavlje moglo početi.


Inače, hrvatski je tenisač sjajno odigrao uvodna dva seta. Pametno je koristio sve što mu je suparnik nudio. No, Verdasco se počeo dizati početkom trećeg seta iako je Dodig možda mogao i ranije okončati meč, budući je u četvrtom setu vodio 3-1.

Dodig je na kraju osvojio samo jedan poen više u meču (145-144). Obojica su napravila po šest break-gemova, s tim da je Španjolac imao mnogo više prilika (17-9). Napravio je Verdasco čak 63 neforsirane pogreške za razliku od tek 27 Dodiga.

U drugom će kolu Dodig igrati protiv ruskog tenisača Nikolaja Davidenka koji je također igrao maratonski meč. Spasio se i na kraju sa 6-3, 4-6, 1-6, 7-5, 6-0 pobijedio Amerikanca Rhynea Williamsa.