BESPLATNO ZA DAME

Dodig protiv Karlovića izborio hercegovački derbi

07.02.2014 u 16:24

Bionic
Reading

Prvi veliki hrvatski ogled na Zagreb Indoorsu rezultirao je pobjedom Ivana Dodiga koji je protiv Ive Karlovića izborio ogled sa susjedom iz djetinjstva Marinom Čilićem na koji će sve pripadnice ljepšeg spola imati besplatan ulaz

Dodig je u dvoboju u kojem je upisao petu (4. na ATP turnirima) pobjedu protiv Ive imao samo jednu break loptu, ali i ona mu je bila dovoljna za trijumf rezultatom 7:6(5), 6:3. Ivo ih nije iskoristio sedam, a presudio mu je otvoreni forhend kod vodstva 3:2 u tie breaku kojim je 'pogodio' aut.

'Mislim da sam odigrao najbolji meč od svih naših međusobnih, ali opet nije pomoglo. Ima recept za moju igru, a ja ne mogu računati na ofenzivni bekend jer ga nemam. Da sam imao odlične uvjete od malih nogu vjerojatno bih ga razvio, ali nisam ih imao... Još jedno rano ispadanje u Zagrebu, ali imao sam ovdje lijepih pobjeda i pokušvat ću još', kaže Karloviću kojem slijedi nastup u Memphisu.

Sve je zapravo bilo gotovo kada je Dodig uzeo servis prijatelju za 3:2 u drugom setu i Ivan nije imao problema sa zatvaranjem dvoboja kojim je najavio hercegovački derbi za polufinale Zagreba.

'Uvijek je protiv Karla isto. Nma puno igre i moraš čekati tu jednu šansu. Imao sam i malo sreće i sada čekam ogled sa kumom. Neka pobijedi bolji, i tko god da prođe neka osvoji turnir,' najavljuje Dodig dvoboj koji će obilježiti turnirski Ladied day, odnosno dan na koji je ulaz svim ženama besplatan.

U možda najljepšem meču turnira prvi nositelj Tommy Haas preokrenuo je protiv sunarodnjaka Benjamina Beckera i slavio sa 4:6, 6:3, 6:3. Bio je vrlo nervozan, no na vrijeme je uhvatio ritam i pokazao zašto je s 35 godina na leđima 12. igrač svijeta.

Parovi četvrtfinala:

Haas (1) - Kuznjecov (Q)
Kohlschreiber (3) - Evans (LL)
Dodig (4) - Čilić (5)
Sela - Phau (Q)