sportske igre mladih 2018.

Dobili smo državne prvakinje i prvake u tenisu na Sportskim igrama mladih

  • Autor: I.Ž.
  • Zadnja izmjena 10.08.2018 18:52
  • Objavljeno 10.08.2018 u 18:52
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promofotografije

Nakon uzbudljivih natjecanja u odbojci i odbojci na pijesku na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih na red je došao Hrvatska pošta Cup u tenisu...

Split je u utorak postao tenisko središte Hrvatske na jedan dan. Hrvatska pošta Cup razigravao se na terenima Teniskog kluba Firule i donio nam državne prvake.

Igralo se u dvije kategorije: djevojčice i dječaci, 2003. godište i mlađi. Prijave za kvalifikacijske turnire bile su slobodne za sve igrače i igračice, a najbolji su se plasirali na državnu završnicu.

Setovi su se igrali do 8 dobivenih gemova, i nakon cijelog dana razigravanja na red su došla finala. U ženskoj konkurenciji, zbog ozljede, Lena Ostojić iz Slavonskog Broda na žalost je morala predati meč, tako da je zlato osvojila Elena Rimac iz Vinkovaca. U meču za treće mjesto Karla Završki iz Darde svladala je Anu Hudinčec iz Zagreba, no obje su zaslužile brončane medalje.

U muškoj konkurenciji u napetom meču Filip Rihtar iz Vinkovaca u finalu je pobijedio Marcosa Šveljo rezultatom 8:4. Dečki su razigravali i za treća mjesta, a pobijedio je Luka Šalajić iz Jagodnika protiv Leona Miklaužić iz Huma na Sutli.

Svi finalisti plasirali su se na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza u Splitu.

  • +8
  • +5

Sportske igre mladih 2018. - tenis

Izvor: Promo fotografije / Autor: promofotografije

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održat će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

U 22 godine Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih. Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i Instagramu.