Sportske igre mladih 2018.

Veliki turnir u stolnom tenisu Sportskih igara mladih u Zagrebu

12.06.2018 u 15:52

Bionic
Reading

Veliki stolnoteniski turnir održat će se 9. lipnja u dvorani Stolnoteniskog saveza Zagreb u Savskoj ulici

Turnir će započeti u 10 sati, a sve zainteresirani mogu se prijaviti na na web stranici Plazma Sportskih igara mladih: http://prijava.igremladih.org/ ili direktno na dan turnira s ispunjenom prijavnicom: http://igremladih.hr/upload/file/07%20Stolni%20tenis%20Prijavni%20List%202018.pdf

Prijave su besplatne i slobodne za sve zainteresirane igračice i igrače koji ulaze u jednu od tri kategorije: 2006. i mlađi, 2003. i mlađi i 2000. i mlađi.

  • +12
Sportske igre mladih 2018. Zagreb Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Natjecanje se održava po skupinama, a broj natjecatelja po skupinama i broj kola ovisi o broju prijavljenih natjecatelja. Prvoplasirani natjecatelji (jedan ili dvojica - ovisno o broju skupina i igrača u skupinama) nastavljaju natjecanje Kup-sustavom. Svi susreti igraju se na 3 dobivena seta (do 11). Ukoliko oba igrača imaju po deset poena tada set dobiva igrač koji prvi nakon toga osvoji dva poena više.

Pobjednici turnira plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 9. do 11. kolovoza u Splitu.

  • +8
Sportske igre mladih 2018. Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku - Plazma Sportske igre mladih i instagramu.