PUTUJE I NA EURO?

Do jučer nepoznat, a danas Engleska priča samo o njemu!

04.03.2016 u 13:03

Bionic
Reading

Nakon impresivnog debija za Manchester United i četiri postignuta pogotka u dvije utakmice, Marcus Rashford približio se nastupu na Europskom nogometnom prvenstvu...

Marcus Rashford nedvojbeno je najljepša nogometna priča u posljednjih mjesec dana. Mladi 18-godišnji napadač nije bio u planovima Louisa van Gaala, ali je zbog brojnih ozljeda ipak dobio priliku i iznenađujuće odlučio utakmice protiv Midtjyllanda i Arsenala.

Bili su to njegovi prvi susreti uopće na seniorskoj razini i odmah je oduševio englesku javnost. Iako i dalje sasvim neiskusan, Rashford je postao kandidat čak i za nastup na Euru u lipnju.

'Neću reći da je u krugu kandidata, niti da nije. Dio je našeg sistema i igrao je za U-18 reprezentaciju. To što je dobio priliku je sjajno i treba samo tako nastaviti,' izjavio je izbornik Roy Hodgson za Guardian.

Engleska je već dugi niz godina tanka na poziciji napadača pa Rashford nije bez izgleda izboriti mjesto na Euru, gdje se na Otoku ipak najviše očekuje od Jamieja Vardyja, prvog strijelca Premiershipa i glavne zvijezde Leicestera. U Manchester Unitedu također može računati na minutažu, čak i kad se oporave ozlijeđeni suigrači poput Martiala i Rooneyja...