UZ OSOBE S DOWNovim SINDROMOM

Divna gesta hrvatskih nogometaša, a Jedvaj poručio navijačima...

21.03.2017 u 20:22

Bionic
Reading

Utorak je donio malo olakšanja izborniku Čačiću. Nitko se nije ozlijedio, a Domagoj Vida odradio je trening na travnjaku te nema bojazni da će propustiti važan kvalifikacijski dvoboj protiv Ukrajine (petak, 20.45 sati). Dobro raspoloženje među igračima vidljivo je i po jedinstvenoj akciji oblačenja čarapa različitih boja i uzoraka, a sve kao znak podrške osobana s Downovim sindromom

Zbog ozljede Šime Vrsaljka, kojemu je stradao ligament lijevog koljena, priliku bi od prve minute protiv Ukrajine mogao dobiti branič Bayera iz Leverkusena, Tin Jedvaj.

'Žao mi je što se Vrsaljko ozlijedio, tek je počeo češće igrati, a odličan je bio i protiv nas u Ligi prvaka. Ako izbornik tako odluči, mislim da ga mogu zamijeniti, a želim mu da se što prije vrati na teren. Ne mogu ja svaku utakmicu odigrati poput njega, ali zadnje dvije godine u Bayeru često sam igrao desnog braniča i to mi ne predstavlja problem', prokomentirao je Jedvaj, a prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Kako će se Vatreni postaviti u petak navečer na Maksimiru?

'Treba krenuti od prve minute s našom igrom i postaviti se dobro na terenu. Napravimo li sve prema planu, nema razloga za brigu, mislim da ćemo tada pobijediti. Hrvatska se ne treba podređivati Ukrajini, mislim da smo bolji i da se oni više trebaju usredotočiti na suparnika. Vjerujem da ćemo mi kontrolirati tijek zbivanja', kaže.

Jedvaj se također veseli navijačkoj podršci hrvatskoj reprezentaciji.

'Prepun Maksimir san je svakog dečka iz Zagreba koji je igrao u Dinamu, mi nismo imali često priliku to doživjeti. Radujem se tome', ističe.

Izabranici Ante Čačića odradili su u utorak novi trening, kojemu su prisustvovali svi igrači, pri čemu su pored ostalih zasebno trenirali Ivan Perišić, Domagoj Vida i Dominik Livaković.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, Vatreni su na treningu nosili različite čarape.

  • +7
I hrvatski reprezentativci dali su podršku osobama s Down sindromom Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL