MERCATO

Još jedan odličan posao Dinama, u blagajnu stiže pozamašna svota novca. Potvrđen je odlazak igrača koji je s Modrima osvojio devet trofeja

17.06.2022 u 13:42

Bionic
Reading

Petar Stojanović nogometnu će karijeru nastaviti kao igrač talijanskog prvoligaša Empoli gdje je posljednu sezonu proveo na posudbi. Ispunjeni su svi uvjeti za prelazak braniča u redove kluba iz Italije

Drugim riječima Empoli je uplatio preostalih milijun i 200 tisuća eura odštete čime je ukupna zarada došla do 1,5 milijuna eura.

Stojanović je u dresu Dinama proveo ukupno pet i pol godina te je u tom periodu odigrao 187 službenih utakmica u ulozi desnog braniča, uz postignuta dva pogotka.

U svojoj je karijeri prošao s hrvatskim prvakom brojne lijepe trenutke i scene za pamćenje, a s plavima je osvojio devet trofeja. Dvostruku krunu 2016., 2018. i 2021., naslove prvaka 2019. i 2020. te Superkup 2019. Sudjelovao je u Ligi prvaka 2016/17. i 2019/20., a bio je i dio povijesnog Dinamova puta do osmine finala Europa lige 2018/19. i četvrtfinala 2020/21.

Gledali smo njegove sjajne poteze u utakmicama protiv brojnih klubova u HNL-u, kao i protiv Atalante, Fenerbahçea u europskim natjecanjima gdje je bio i dio povijesnog europskog proljeća. Stojanović ujedno drži četvrto mjesto na povijesnoj ljestvici po broju nastupa u Dinamovim europskim utakmicama.

Odigrao je 48 utakmica te dijeli četvrto mjesto na kojem su i Edin Mujčin i Mihael Mikić. Ispred njih su rekorder Arijan Ademi s 92 utakmice, Sammir sa 76 i Milan Badelj s 52.

U jednom od najljepših trenutaka koje će klub i navijači zauvijek pamtiti sudjelovao je upravo Stojanović. Bio je potpisnik nezaboravnog preokreta protiv Tottenham Hotspura u UEFA Europa ligi u Zagrebu u 3:0 pobjedi kada je ušao u 90. minuti i zajedno sa suigračima u polusatnom produžetku bio brana snažnim engleskim ofenzivcima.

'Došao je trenutak kad se opraštam od Dinama. Zauvijek ću pamtiti sve sjajne trenutke koje sam doživio u zagrebačkom klubu. To je bio moj dom dugih pet i pol godina i nikad neću zaboraviti sve lijepo što sam doživio. Imao sam čast osvojiti devet trofeja u tom periodu s Dinamom i iznimno sam ponosan na to. Zahvalio bih klubu na svemu, kao i navijačima na podršci u tih pet i pol godina. Nastavit ću pratiti Dinamov put i želim klubu i momčadi puno uspjeha u budućnosti', izjavio je Petar Stojanović u oproštaju od Dinama.

'S iznimnim je poštovanjem, veseljem i ponosom nosio plavi dres te mu ovim putem želimo svu sreću i puno uspjeha u nastavku karijere', uzvratio je Dinamo.