HRVATSKA NIJE NA POPISU

Dio igrača poslao otvoreno pismo Vladi Divcu i Fibi; je li moguće da to traže?

30.08.2017 u 15:16

Bionic
Reading

Dan prije početka Europskog prvenstva u košarci, koje se igra od 31. kolovoza do 17. rujna, više od polovice reprezentacija poslalo je otvoreno pismo sa zanimljivim sadržajem na adresu Fibe

Kako se doznaje, velik broj igrača koji će igrati na Europskom prvenstvu u košarci žali se na službenu loptu marke Molten kojima će se igrati.

Velik broj kapetana reprezentacija (njih ukupno deset: Francuska, Italija, Izrael, Belgija, Njemačka, Mađarska, Češka, Švicarska, Poljska i Španjolska) i dva predsjednika saveza (Italija i Francuska) poslali su otvoreno pismo predsjedniku Fibe Horaciju Muratoreu te legendarnom srpskom košarkašu Vladi Divcu (ispred Komisije za igrače u Fibi, op.a.), u kojem se žale na modificiranu loptu Molten. U pismu su naveli 'kako je tekstura lopte problematična i to pogotovo pred kraj utakmica, kada se navlaži znojem'.

Među potpisanim igračima su zvijezda Izraela Omri Casspi i Italije Luigi Datome, koji imaju NBA iskustva.

Također su igrači koji su potpisali pismo naglasili kako se 'žele uključiti u proces odabira nove lopte'. Mnogi su taj pokušaj nazvali očajničkim pokušajem ili u prijevodu opravdanjem ako se brzo oproste od Eurobasketa uz neizostavno pitanje: je li moguće da traže ovako nešto?

Među potpisnicima pisma nema hrvatskih košarkaša ni predsjednika HKS-a Stojka Vrankovića, a sudeći po tajmingu pisma, teško da se nešto samo dan prije početka turnira može promijeniti.

Pogotovo je teško očekivati da će Divac moći nešto napraviti. Uostalom, iz njegove Srbije nitko se nije javno žalio…

U svakom slučaju, najbolji hrvatski igrači Dario Šarić, Bojan Bogdanović i drugi očito su se brzo priviknuli na modificiranu loptu Molten kojoj je dodana karakteristika naziva 'konzistentan dodir'.

Kako će se nova lopta odraziti na igre potpisnika ovog pisma, pokazat će turnir…

  • +6
Međunarodni košarkaški turnir Opatija 2017., Hrvatska - Slovenija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL