SAMO ZA TPORTAL

Dino Rađa žestoko uzvratio Aci Petroviću: 'Nije lako cijeli život biti u Draženovoj sjeni'

05.03.2019 u 19:12

Bionic
Reading

Nažalost, umjesto da se nakon neuspjeha hrvatske košarkaške reprezentacije, svi oni koji pričaju o tome kako joj treba pomoći, sjednu skupa i dogovore konkretne korake, sada na površinu izlaze negativnosti i iznosi se 'prljavi veš'

Tako je po povratku u Hrvatsku, za program Sportkluba, progovorio bivši izbornik Aleksandar Petrović. Bio je vrlo oštar i prozvao je prvog čovjeka Stručnog savjeta HKS-a, Dina Rađu.

'Stručni savjet kao takav ne postoji. Postoji samo predsjednik Stručnog savjeta koji gotovo autonomno donosi sve odluke. Radi se o Dini Rađi. On mi je svojevremeno rekao: 'OK, ti si taj', rekao je Aco pa dodao:

'Instalirao je Skelina, nakon početna dva poraza brzo ga je maknuo pa instalirao Anzulovića. Nakon što Anzulović podnese izvještaj, odnosno nakon što se vidi hoće li Cedevita igrati Euroligu ili ne, Anzulović će dobiti otkaz i netko novi, čitajte između redaka, će dobiti u ruke reprezentaciju Hrvatske'.

  • +21
Kvalifikacije za SP u košarci 2019., Hrvatska - Mađarska Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Tri zadnje Rađine odluke su pogrešne. Tri od tri, nakon što je prethodno deset godina devastirao Split, više nema dovoljno kvalitetnih referenci da radi taj posao koji ovog trenutka obavlja', nastavio je Petrović u oštrom tonu, a onda poentirao na Rađine riječi.

'Red, rad i disciplina, to je govorio Rađa. Taj isti Rađa koji se 98' za kvalifikacijsku utakmicu u Slavonskom brodu pripremao tako što je spavao u hotelu s pet zvjezdica u Zagrebu te svaki dan autom išao na trening. Je li to red, rad i disciplina?', s upitnikom je završio Aco Petrović.

Nazvali smo i proslavljenog bivšeg košarkaša, prozvanog Dina Rađu. Čak i nije djelovao previše ljutito.

'Nije lako živjeti u sjeni i biti 'samo' brat velikog Dražena Petrovića. Očito Aci treba pažnje pa izlazi van s ovakvim izjavama. Ovim putem ga pozdravljam i više od toga nemam potrebe govoriti', kratak je i jasan bio Dino Rađa.