jordan je 'krivac'

Dino Rađa prisjetio se Dražena Petrovića dosad nepoznatom pričom; otkrio je zbog čega su se gadno posvađali dan uoči tragedije

08.06.2020 u 12:34

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa na 27. obljetnicu smrti Dražena Petrovića prisjetio se njihovog zadnjeg razgovora u jednom hotelu u Poljskoj otkrivši baš sve detalje, ali i razlog zašto to sve piše

Posljednjih godina 53-godišnji Dino Rađa oduševljava pričama i anegdota iz svoje karijere ljubitelje košarke putem svog Facebook profila. Tako se na specifičan način prisjetio i legendarnog i nikad prežaljenog kapetana Dražena Petrovića.

Objavu Dina Rađe, u kojoj je otkrio kako su se posvađali nakon utakmice protiv Slovenije u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo (Hrvatska je izgubila, op.a.), prenosimo u cijelosti:

'Teško je napisati nešto o Draženu što već nije bilo napisano. Ipak, nakon gledanja Last Dance moram napraviti usporedbu. Neću pričat o igračkim kvalitetama jer to u ovoj situaciji nije ni bitno. Samo glava. Sve što je u Jordanovoj glavi, to je bilo i u Draženovoj. Identično. Zato i je bio to što je bio. Pobjednik iznad svega. Gubile su se utakmice tu i tamo, prvenstva i titule ali glava je bila ta koja nije dozvoljavala predaju i koja je gurala bez kompromisa naprijed', napisao je uvijek iskreni Rađa dodavši:

'Od njega je i moja glava naučila puno i kopirala nesvjesno. Tko je tada ima pojma o bilo čemu. I sad za potvrdu svega jedna situacija koju malo tko zna. Zadnja utakmica Draženova protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija, a prva tri idu na EP. Znači utakmica za ništa. Nitko nije ni trebao igrati. Međutim, to za njega nije nikad bila opcija. I naravno da se pri kraju utakmice koju smo izgubili nas dva popi*kamo iz pi*darije', prisjetio se Rađa otkrivši i detalje svađe te kako se nisu pomirili niti nakon prespavane noći:

‘Kaže on Stojku da mi kaže da sam idiot, a ja opet isto tako preko Stojka njemu’

Tko kome nije dodao, tko nije zagradio. On meni mater, ja njemu i nema više tona. I onda sutradan taj nesretni put. Ranom zorom sjedimo on, ja i Stojko za istim stolom i pijemo kavu. Kaže on Stojku da mi kaže da sam idiot, a ja opet isto tako preko Stojka njemu. Nema veze što igraš, važno ili ne, uvijek si morao biti na sto posto. Zato i je bio veliki vođa', napisao je Rađa.