velika čast

Dino Rađa dobio najveće moguće priznanje: Primljen u Kuću slavnih!

31.03.2018 u 21:13

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski centar Dino Rađa primljen je i službeno u košarkašku Kuću slavnih, i to prije nego Toni Kukoč i Vlade Divac...

Rađa je u Kuću slavnih ušao u kategoriji internacionalaca, u konkurenciji Tonija Kukoča, Vlade Divca (Srbija), Alda Ossola (Italija), Marcosa Leite (Brazil), Aplhonsa Forda (SAD), Tala Brodyja (Izrael), Jackyja Chazalona (Francuska) i Amauryja Pasosa (Brazil).

  • +9
Dino Rađa - bivši igrač Boston Celticsa Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Rađa je tako postao četvrti Hrvat kojem je odano ovo priznanje. Prije njega su u Kuću slavnih ušli Krešimir Ćosić (1996.), Dražen Petrović (2002.) pa Mirko Novosel (2007.).

Veliko je to iznenađenje, jer se očekivalo da će Toni Kukoč biti sljedeći nagrađen za životno djelo, što je iznenadilo i aktualnog predsjednika Stručnog savjeta HKS-a.

'Ja ne znam po kojim sam kriterijima ja izabran baš sada i tko me uopće za takvo što predložio, no poznajem Kukoča i Divca jako dobro i uvjeren sam da će im biti drago. I njihovo mjesto je u Kući slavnih i oni znaju da će biti izabrani prije ili kasnije, nebitno kojim redoslijedom,' izjavio je Dino Rađa za Večernji list.

Službena dodjela ovog priznanja održat će se 7. rujna u Springfieldu.