uefa odlučila

Dinamu sudi Englez kojeg Buffon ne može vidjeti, a protiv 'modrih' u jednoj je utakmici svirao čak tri penala

05.03.2019 u 18:16

Bionic
Reading

Pred nogometašima zagrebačkog Dinama prva je utakmica osmine finala Europske lige, a dvoboj s portugalskom Benficom (četvrtak, 18.55 sati, Arenasport 1) sudit će Englez Michael Oliver

Iako se o sucima ne bi trebalo govoriti ni pisati, nakon spoznaje da će u prvoj utakmici osmine finala Europske lige, između Dinama i Benfice, (četvrtak, 18.55 sati, Arenasport 1), sudit Englez Michael Oliver, 'zagrebli' smo u povijest i ustanovili da je ovaj sudac već dva puta sudio 'modrima'.

No, nogometnoj publici ostao je posebno u sjećanju zbog svojih odluka u uzvratnom četvrtfinalnom okršaju Reala i Juventusa, u Ligi prvaka prošle sezone. Real je u prvoj utakmici u Torinu pobijedio 3:0 i očekivalo se da će uzvrat na santiago Bernabeuu biti lišen ikakve dramatičnosti. No, Mandžukić s dva gola te Matuidi vratili su Juventus u igru. Ipak, engleski sudac u sedmoj minuti nadoknade dosudio je penal kojeg je Ronaldo pretvorio u pogodak i odveo 'kraljeve' u polufinale.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Tamo gdje bi trebalo da mu bude srce, Oliveru stoji kanta za smeće! Njegova odluka pokazuje da je nesposoban. Da nema osjećaj za igru. Nema osjećaj za j... ništa. Znam što je vidio. Vidio je sumnjivu situaciju. Ne možete nekome svirati penal u 93. minuti, a nekome ne, iako se isto desilo u prvoj utakmici', kritizirao je nakon teškog podnošljivog ispadanja Gianluigi Buffon, kojemu je to bila posljednja utakmica za Juventus.

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Ovaj englez Dinamu je sudio dva ogleda. U kolovozu 2015. godine sudio je tri penala protiv Dinama u utakmici pretkola Lige prvaka protiv Moldea, no 'modri' su ipak prošli unatoč rezultatu 3:3. Zanimljivo, od tri dosuđena, Norvežani su iskoristili samo jednog. Na toj utakmici Oliver je pokazao sedam žutih i jedna crveni karton.

Druga utakmica koju je sudio 'modrima' završila je neuspjehom, odnosno pobjedom Seville u Zagrebu. Bilo je to u skupini Lige prvaka, 18. listopada 2016. godine. Španjolci su tada slavili 1:0, a na toj utakmici Englez je pokazao četiri žuta kartona.

Kad je u pitanju Benfica, ona se s ovim sucem još nije susretala.