PRVA HNL - 20. KOLO

Dinamu posljednje upozorenje od Belupa

05.03.2011 u 22:00

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 20. kola Prve HNL Dinamo je odigrao sa Slaven Belupom 0:0. Imali su 'modri' nekoliko prilika, ali igra je daleko od one koju su najavljivali iz Maksimirske. Na njihovu sreću, još uvijek imaju solidnih pet bodova prednosti pred Hajdukom

Iako se uoči proljetnog dijela prvenstva pričalo i pisalo kako Dinamo mora samo 'odraditi' posao da bi došao do novog naslova prvaka, prva dva kola, a posebice večerašnji protiv Slaven Belupa sugeriraju treneru Halilhodžiću da će ga do kraja prvenstva čekati ipak nešto teži posao. Večeras je bilo 0:0.

Naime, igra koju je Dinamo prezentirao u prvom dijelu ne može zadovoljiti nikoga, pa se 'modri' mogu tješiti da ih je na maksimirskoj nakazi gledalo tek 300-tinjak gledatelja. Jedino vrijedno spomena iz tog dijela jest Moralesov 'slobodnjak' u 37. minuti koji je odsjeo na vratnici Roguljova gola.

U nastavku je ipak bilo zanimljivije, a najupečatljivija su još dva Moralesova udarca koja su pogodila okvir gola Slaven Belupa. Prvi put je to bilo u 47. minuti a potom i u 50. Kako je vrijeme odmicalo, u Dinamu su shvatili da im pobjeda bježi, pa je i trener reagirao uvođenjem Rukavine, Palića i Sylvestera, a igrači su počeli još više trčati.
No dok su oni razmišljali o igri prema naprijed, obrambene zadaće su malo zanemarili, što je na naplatu skoro stiglo u 66. minuti kada je Kelava nespretno intervenirao nakon jednog ubačaja. Na njegovu sreću, svoju je grešku brzinski ispravio. Imali su gosti priliku i u 77. minuti, no njihovu kontru koju je trebao završiti Vojnović, spretno su zaustavili Tonel i Kelava.

A upravo je Portugalac mogao Dinamu donijeti i pobjedu. Nakon ubačaja iz kuta, Tonel je najviše skočio skrenuo loptu, ali ona je otišla tek koji centimetar od gola gostiju. Tako je rezultat ostao kao i na početku utakmice 0:0.


Rezultati 20. kola:

Zadar - Hajduk 0:2
Split - Cibalia 2:1
Šibenik - Lokomotiva 0:0
Osijek - Istra 1961 2:1
Rijeka - Karlovac 0:0
Dinamo Slaven Belupo 0:0

U petak:
Hrvatski dragovoljac - Varaždin 3:2
Inter - Zagreb 0:2