BIJEL DO SRŽI

'Dinamovog' Ivančića ganuo Hajdukov dres

22.02.2013 u 15:55

Bionic
Reading

Donedavni trener Sandre Perković i vedeta struke AK Dinamo - Zrinjevac Ivan Ivančić je na Poljudu primio Hajdukov dres i objasnio koliko mu je 'majstor s mora' značio čitav život

Ivančić je, kaže, i dok je vodio Crvenu zvezdu nosio Hajdukovu kapu, pa ni danas, kada mu je radno mjesto Maksimir, ne planira skrivati ljubav prema Hajduku. I zašto bi?

'U Grabovici kraj Duvna gdje sam odrastao nije se smjelo navijati ni za koga osim za Hajduk. Ako bi netko i poželio, brzo bi ga prošla volja. Da mi je onda bilo nešto s Hajdukovim grbom, to bi mi bila kao tri New Yorka', kaže legendarni trener čiji rezultati ne poznaju granice.

'Kao mladiću nije mi bilo teško putovati dan i noć kako bih gledao Hajduk. Nije onda bilo TV prijenosa... Gledao sam u Beogradu bezbroj derbija, a najdraža mi je pobjeda od 6:1 protiv Partizana koju sam gledao zajedno s najvećim hrvatskim sportašem svih vremena Matom Parlovom', kaže Ivančić koji je spremno nabrojao 11-icu 'nepobjedivih Hajduka' iz 1950, sjetio se kako je jednom prilikom bacio rekord pred igračima Hajduka koji su gledali s tribina, te je nahvalio rođaka Zdravka Mamića kojega bi kandidirao za osobu godine u Hrvatskoj.

Trener je u Dinamu, ali u nedjelju će navijati za - Hajduk. Lijepo je kada je nekome srce ispred interesa.