USKORO KREĆE EUROLIGA

Dinamovi suparnici ne znaju za poraze

12.09.2010 u 22:02

Bionic
Reading

Prvi suparnik zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, Villarreal bez većih problema je pobijedio Espanyol 4:0 u susretu drugog kola Primere

Golove za 'žutu podmornicu' postigli su Giuseppe Rossi (23, 55-11m), Borja Valero (31) i Nilmar (77). Espanyol je od 85. minute igrao bez isključenog Chica. Villarrealu je to prva pobjeda ove sezone, nakon što je u prvom kolu izgubio od Real Sociedada 0:1.

U skupini D s 'modrima' je i Club Brugge koji je u derbiju 6. kola kola belgijskog prvenstva remizirao na svom travnjaku protiv Racing Genka 2:2. Premda je od 20. minute igrao s igračem više, Brugge nije uspio dohvatiti tri boda. Golove za domaći sastav zabili su Vargas (60) i Van der Heyden (78), dok su strijelci za Genk koji je od 20. minute igrao bez isključenog De Bruynea, bili Vossen (6) i Tozser (81).

Mladi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Brugge cijeli susret.

Brugge nakon šest kola zauzima osmo mjesto sa 7 bodova, devet manje od vodećeg Genka. Treći protivnik hrvatskog prvaka grčki PAOK u subotu je odigrao 0:0 protiv Asteras Tripolisa.

Hajduk nastup u Europskoj ligi otvara u Ateni protiv AEK-a koji je u dvoboju 2. kola grčkog prvenstva pobijedio Panserraikos 2:0. Golove su postigli Djebbour (26) i Kafes (70).

Druga dva kluba iz Hajdukove skupine Anderlecht i Zenit svoje su ligaške utakmice odradili ranije. Anderlecht je u petak na gostovanju pobijedio St Truiden 2:0, dok je Zenit jučer slavio protiv Tom Tomska 2:0.