'MODRA' SVLAČIONICA

Dinamovi nogometaši nisu skrivali oduševljenje najslađim mogućim raspletom, a kapetan Arijan Ademi bio je jasan: To je jedina istina!

22.05.2022 u 08:16

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici HT Prve lige za ovu sezonu Dinamo je na stadionu u Maksimiru svladao Hajduk sa 3:1 i potvrdio naslov prvaka, a iz svlačionice 'Modrih dolazile su izjave oduševljenja

Dinamo je 23. naslov prvaka Hrvatske, a peti uzastopni na kraju osvojio sa 79 bodova, sedam više od drugog Hajduka, a 10 od trećeg Osijeka.

Podsjećamo, zagrebački sastav je poveo golom Brune Petkovića (53), poravnao je Marko Livaja (90+4), da bi Dinamo do prve pobjede u derbijima ove sezone stigao preko Mislava Oršića (90+10) i Martina Baturine (90+11).

'Ovo je nešto fantastično. Atmosfera na tribinama bila je predivna. Mi smo za kraj ostvarili jednu sjajnu pobjedu. Zahvalan sam svim navijačima koji su nas bodrili cijele sezone', pričao je Josip Mišić koji je svjestan da proslava ne bi bila prava bez pobjede protiv najvećeg rivala.

'Sigurno bi bilo gorko. Zato smo si u svlačionici kazali ' da idemo pobijediti za navijače'. Bili smo jako motivirani, radi se o derbiju, znali smo da će Maksimir biti pun. Kad osvojiš naslov prvaka, a još onda u zadnjoj utakmici pobijediš Hajduk, onda je sve prekrasno.'

  • +47
Dinamovi igrači slave titulu prvaka 2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Čovjek odluke bio je mladi Martin Baturina koji je asistirao Oršiću za 2:1 pa zabio za konačnih 3:1.

'Stvarno ne znam što bih rekao. Poklopilo mi se, iskoristio sam to na najbolji mogući način. Sretan sam. Još nikad nisam igrao u ovakvoj atmosferi. Hvala navijačima što su došli. Kad sam ušao, trener mi je rekao da zabijem pogodak i ja sam ga zabio! Je li mi rekao da asistiram? Ne, to mi nije rekao, ha, ha, ha...'

  • +45
Dinamo - Hajduk, 36. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Najtrofejniji Dinamov nogometaš Arijan Ademi osvojio je još jedan trofej…

'Bilo je teško osvojiti naslov, ali zaslužili smo. Puno je ključnih trenutaka, sve se to mijenjalo u par bodova. Ne mogu ništa izdvojiti. Mogu izdvojiti samo ekipu, to je jedina istina', poručio je kapetan.

  • +20
Boysi napravili bakljadu i zapalili vlastiti transparent Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Hajduk 1:0 (Bruno Petković, 53) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport
Dinamo - Hajduk 2:1 (Mislav Oršić, 90+10) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport