REAKCIJA 'BILIH'

Trener Hajduka smatra da postaju ozbiljna sila, a nije mu jasno zašto je njegova momčad ostala bez podrške na Maksimiru

21.05.2022 u 22:57

Bionic
Reading

Dinamo je u uzbudljivom derbiju posljednjeg, 36. kola HT Prve lige, potvrdio naslov prvaka pobjedom protiv najvećeg rivala Hajduka s 3:1

Dinamo je poveo golom Brune Petkovića (53), poravnao je Marko Livaja (90+4), da bi Dinamo do prve pobjede u derbijima ove sezone stigao preko Mislava Oršića (90+10) i Martina Baturine (90+11).

'Nismo još gotovi. Ne mogu reći da smo zadovoljni, još imamo jednu utakmicu za odigrati. A i ne mogu biti zadovoljan nakon poraza. Došli smo igrati, uzeti bodove. Ponekad smo mi, a ponekad je Dinamo imao kontrolu nad utakmicom.

Ako želimo pobjeđivati, potreban nam je pobjednički mentalitet', pričao je trener Hajduka Valdas Dambrauska te je dodao: 'Kada smo izjednačili, željeli smo drugi gol. Većina bi pokušala umrtviti utakmicu. Preuzeli smo rizik, ali nije uspjelo. Moramo biti mirni i vidjeti što smo mogli napraviti bolje. Vjerujem da ovaj klub ima veliki potencijal. Utakmicama poput ovih rastemo. Postajemo ozbiljna sila. Sljedeće sezone možemo još i više napredovati.'

  • +45
Dinamo - Hajduk, 36. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Pred Hajdukom je utakmica sezone, prilika da se dohvati trofej. U četvrtak se na Poljudu igra finale Kupa protiv Rijeke

'Ta će utakmica biti drugačija. Finala nisu uvijek lijepa. Detalji će odlučiti, kao što su i danas. Imamo plan, znamo kako Rijeka igra, igrali smo protiv njih. Malo je tajni između nas. Atmosfera će biti drugačija. Danas nismo imali svoje navijače. Ne znam zašto, ne razumijem to. Vjerujem da ćemo kompenzirati to u finalu i da će atmosfera biti dobra. Neću ni morati motivirati svoje igrače', zaključio je trener Hajduka.

Dinamo - Hajduk 1:0 (Bruno Petković, 53) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport
Dinamo - Hajduk 2:1 (Mislav Oršić, 90+10) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport