DVOBOJ U ŠVEDSKOj

'Dinamovci' otkazali Gračanu uoči okršaja koji vodi na Euro

03.10.2016 u 14:57

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija 10. listopada u Švedskoj igra odlučujući dvoboj za plasman na Europsko prvenstvo

Izabranici Nenada Gračana okupili su se za posljednje kolo kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine.

'Očekuje nas ključna utakmica, za prvo mjesto, isto kao i Šveđane. Igrali smo s njima prije mjesec dana u Koprivnici i pokušat ćemo greške svesti na minimum. Švedska je dobra, čvrsta reprezentacija, aktualni europski prvak, s nizom pojedinaca koji su već igrali i za seniorsku reprezentaciju. No, puni smo želje i motiva, želimo ostvariti svoj cilj, plasman na Europsko prvenstvo. Napravit ćemo sve kako bismo u tome uspjeli', kaže izbornik.

Gračane j bio prisiljen na promjene jer zbog ozljeda su otpali dinamovci Ante Ćorić, Domagoj Pavičić i Ivan Fiolić dok je u A reprezentaciju nakon ozljede Luke Modrića pozvan Marko Rog. Nema ni Fabiana Benka, veznog igrača Bayerna. No, Gračan je kadar osnažio ovim igračima - Krovinovićem, Brekalom i Mišićem.

'Poslije susreta A-reprezentacije s Kosovom razgovarat ćemo s izbornikom Čačićem i vidjeti postoji li mogućnost da nam se priključi još neki igrač', naglasio je Gračan te dodao kako za ozlijeđene igrače čeka liječničku dokumentaciju.

'Nećemo govoriti da smo oslabljeni, uvijek se događalo da nam netko nedostaje. Imamo vremena da se pripremimo u Medulinu. Najvažnije je pokušati napraviti dobar posao na pripremama, da nam Šveđani ne rade probleme brzim izlaskom i da se držimo rasporeda', zaključio je.