GOLMAN I NAPADAČ

Dinamovac i Hajdukovac zajedno završili u Bariju

24.12.2015 u 14:49

Bionic
Reading

Ulazak Hrvatske u EU širom je otvorio vrata talijanskog nogometa hrvatskim nogometašima. Više nisu 'u kvoti' i sve ih je više na 'čizmi' koja je nekada harala europskim nogometom

Serie A je već sjajno popunjena hrvatskim igračima, a sve je puniji i 'Primavera' uzrast koji služi kao odskočna daska za ulazak u elitu. Tu igrači jačaju, skupljaju iskustvo i usvojavaju talijanski stil igre. U Bariju se od ovoga tjedna mogu pohvaliti s nova dva mladića koje će pokušati istesati za prvu momčad.

U lučki grad na Jadranu otišli su 17-godišnjaci Antonio Đurić i Bruno Šutalo. Prošli su probu i priključuju se mladoj momčadi Barija kako bi gradili svoj put. Antonio je bio napadač Dinama, a Bruno Šutalo Hajdukov vratar koji je nedavno bio i dijelom sjajne hrvatske U17 ekspedicije na mundijalu u Čileu.


Vijest o uspješno obavljenoj probi nadarenog dvojca iz Vukovara javlja Petar Duvnjak, suradnik menadžera Danka Đikića koji se zahvaljuju Talijanima na, kažu, krajnjoj korektnosti. Igrače su dočekali klupski vozači, organizacija je besprijekorna i dečki bi trebali imati gotovo idealne uvjete za napredak. 4. siječnja kreću na pripreme s mladom momčadi Barija, od tada je sve na njima... Sretno.