četvrtak, 20 sati

Dinamova budućnost u lovu na vrijedan trofej protiv velikog Bayerna

01.05.2019 u 14:06

Bionic
Reading

B momčad Dinama ostvarila je izniman uspjeh ove sezone plasmanom u finale Premier League International Cup natjecanja u Engleskoj. Za mjesto u finalu neslužbene Lige prvaka mladih, 'modri' su nedavno slavili 3:1 protiv Southamptona. U završnici natjecanja snage će odmjeriti Bayern i Dinamo, a utakmica se igra u četvrtak 2. svibnja, u 20 sati po hrvatskom vremenu, na stadionu Millwall u Londonu.

Mlada Dinamova momčad u srijedu je otputovala u London, gdje će u četvrtak do 19 sato po lokalnom vremenu igrati finale Premier League International Cupa protiv minhenskog Bayerna.

Među putnicima pojavilo se i ime Nikole Mora, člana Bjeličine prve momčadi. I naravno, nije nesretan jer i u ovakvoj se utakmici može dokazivati.

'Prošlog petka trener Jovičević me nazvao i objasnio mi je situaciju. Da sam mu potreban i da bi volio da idem s njima. Imali smo par dana slobodno i već smo organizirali i put i sve, ali rekao sam mu da kad se vratim s puta, da može računati na mene. Meni je drago da mogu igrati s njima. Kada sam se vraćao nakon ozljede puno sam utakmica odigrao s njima i dužan sam im', objasnio je Moro te dodao.

  • +17
Dinamo - Liverpool, 1/8 finala juniorske Lige prvaka, 12.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Da mi nije drago igrati, možda bih nešto izmislio. Ali ako imam priliku, svaki ću put igrati s njima'.

Dinamo je ove sezone, naravno u mlađim kategorijama, igrao utakmice i protiv Liverpoola i Chelseaja. I baš je na klupi bio Igor Jovičević

Sada je s druge strane minhenski Bayern, zvučno ime, ali kojeg se 'modri' ne boje.

'Ovo je nastavak jedne lijepe priče, bajku koju smo zaslužili. Sama pomisao na osvajanje pehara baca nam osmijeh na lice. Na putu do finala igrali smo s velikim ekipama koje su po svim parametrima ispred nas, financijski u prvom redu. Ali pokazali smo da se možemo boriti s jačima. Bayern je jako dobra ekipa, koja ima iskusne igrače u svojim redovima. Ali mi imamo svoje adute i svoj plan. Bayern je papirnati favorit, sposoban da drži visoki pritisak i ritam. Moramo se nositi s time', rekao je Jovićević i onda izdiktirao sastav.

'Horkaš, Barišić, Šutalo, Franjić, Gogić, Moro, Tolić, Gjira, Marin, Ćuže i Šipoš. Formacija? Stavite 3-5-2'.