BILO NAPETO U ZENICI

Dinamov Mario Ćuže donio Zrinjskom naslov pobjednika Kupa i dvostruku krunu

17.05.2023 u 20:28

Bionic
Reading

Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara, pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Krunoslava Rendulića, osvojio je nogometni Kup u BiH čime je kao prva momčad u toj zemlji spojio dvostruku krunu budući je ranije, čak šest kola prije kraja, postao prvak.

U finalnome susretu Kupa, odigranom u Zenici, Zrinjski je bio bolji od još jedne momčadi iz Mostara, Veleža kojeg je pobijedio 1:0. Jedini strijelac bio je u 52. minuti Mario Ćuže koji je u Zrinjskom na posudbi iz zagrebačkog Dinama.

Zrinjski je bio bolji u prvom dijelu susreta, a momčad Veleža je pokušala pritiskom nakon primljenog pogotka promijeniti rezultat. No, nisu uspjeli.

Policija je susret ocijenila visokorizičnim zbog čega su navijači Zrinjskog i Veleža došli iz dva odvojena pravca, a u osiguranje njihova dolaska i odlaska iz Zenice angažirano je pet policijskih agencija.

Momčad Zrinjskog je rekorder s osam osvojenih naslova prvaka Bosne i Hercegovine. I prošle godine ova momčad je završila na prvom mjestu Premijer lige BiH pod vodstvom Sergeja Jakirovića koji od ovoga proljeća vodi momčadi Rijeke. Njega je na klupi Zrinjskog još uspješnije naslijedio Krunoslav Rendulić. Zrinjskom je ovo drugi osvojeni Kup u povijesti.

Igrači i navijači Zrinjskog nisu skrivali radost, dok se igrači Veleža nisu mirili s porazom. zaiskrilo je na travnjaku, zamalo su se potukli golman Zrinjskog Marić i kapetan Veleža Haskić, nakon čega je nastala gužva na terenu.

Navijači Veleža bacali su baklje i stolice na teren, ali na svu sreću nije došlo do opće tučnjave i igrači i navijači Zrinjskog počeli su s velikom proslavom.