TEMURI KETSBAIA

Dinamov krvnik s Cipra seli u Newcastle?

14.04.2009 u 20:08

Bionic
Reading

Igrač koji je 1997. u 120. minuti uzvratnog dvoboja zadnjeg pretkola Lige prvaka utišao Maksimir i odveo Newcastle među elitu, podnio je ostavku na mjestu trenera Anorthosisa iz Famaguste

Nakon što je, široj javnosti anonimne, Ciprane uveo u Ligu prvaka, ćelavi Gruzijac nakon pet godina na klupi tog kluba podnio je neopozivu ostavku i napustio Cipar.

Ketsbaia na Maksimiru

'Rekao je da je ova odluka u interesu kluba i nije popustio na nagovaranja da ostane. Ostao je čvrst u nakani i morat ćemo potražiti novog trenera', piše u službenom priopćenju Anorthosisa.

Ketsbaia je i kao igrač nastupio za Anorthosis, koji mu je bio prva inozemna avantura. Nastavio je u AEK-u da bi zenit karijere dao Newcastleu od 1997. do 2000. godine. Istu rutu, samo bez međustanice u Grčkoj, mogao bi ponoviti i kao trener.

Newcastle je trenutačno u grčevitoj borbi za ostanak, a klupu je na dva mjeseca preuzeo njegov bivši suigrač Alan Shearer. Legendarni napadač tvrdi da će na kraju sezone sigurno otići iz Newcastlea, bez obzira na postignut rezultat, a uvođenje Anorthosisa u ligu prvaka izuzetno je jaka trenerska referenca u životopisu ovog Gruzijca.

'Kao igrač na Cipru sanjao sam na veliki klub i pronašao put do vrha. Ništa se nije promijenilo i poziv Newcastlea sigurno ne bih odbio', rekao je Ketsbaia za BBC.