OVO JE NJEGOVA GODINA

Dinamov junak otkrio zašto je za njega Astana posebno mjesto; Španjolska ga razočarala, Hrvatska čeka...

08.08.2018 u 09:22

Bionic
Reading

Dinamo je nastavio svoj fenomenalni niz u pretkolima Uefinih natjecanja. Utakmica kod Astane bila mu je 23. zaredom bez poraza, a u pobjedi od 2:0 briljirao je Španjolac Dani Olmo (20)

Dani Olmo još prošle sezone navijestio je velike stvari, a na početku ove sezone potvrdio da bi trebao biti ključni igrač u Dinamovim uspjesima. U trećem pretkolu Lige prvaka prvo je asistirao, zatim zabio, ali i oduševio s još par poteza.

'Ovo je vrijedna pobjeda za nas. Sretan sam i zbog pobjede i zbog svog gola. Prije četiri godine upravo sam na ovom stadionu zabio svoj prvi pogodak za španjolsku reprezentaciju tako da je ovo posebno mjesto za mene', otkrio je Olmo svoju povezanost sa stadionom u Astani.

'Ma sretan sam zbog cijele ekipe, svi su se trudili danas. Dobro smo odigrali i okrećemo se sad uzvratu. Imamo još 90 minuta i trebamo se boriti. Ovo je faza kada se sve momčadi izuzetno bore, svi žele ići u Ligu prvaka i svaki je protivnik težak. Mi vjerujemo u sebe i vjerujemo u to da možemo do mjesta u grupnoj fazi natjecanja', dodao je ofenzivac hrvatskog prvaka.

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Olmo je rođen 7. svibnja 1998. u Terrassi, gradu s više od 200.000 stanovnika na istoku Katalonije. Došao je u Zagreb kao španjolski reprezentativac do 17 godina (srpanj 2014.). I igrač u generaciji u kojoj su Dinamo (Brekalo, Moro, Sosa, Davor Lovren, Šemper, Kalaica, Soldo...) i Hrvatska (Vlašić, Balić, Pongračić, Majer, Ivanušec) vrvjeli talentima.

Debitirao je za prvu momčad 7. veljače 2015. protiv Lokomotive (2:1), a prošle je sezone odigrao 33 utakmice i s osam ligaških golova bio drugi Dinamov strijelac, iza Soudanija.

Ugovor ga s 'modrima' veže do lipnja 2021., dakle sljedeće tri sezone, a vjeruje se kako bi svojim transferom u bliskoj budućnosti Dinamu u blagajnu mogao donijeti 20-ak milijuna eura.

Dani Olmo Izvor: Društvene mreže

Ima i hrvatsku putovnicu, a u zadnjih godinu dana pričalo se da bi mogao zaigrati i za našu reprezentaciju. Dani Olmo ipak je naglasio da mu je prioritet nositi dres Španjolske. Ostao je razočaran kada nije dobio ni poziv selekcije 'furije' U-21 u proljeću ove godine, ali naglasio je da će nastaviti raditi kako bi zaigrao za svoju zemlju.

Hrvatska cijelu situaciju pozorno prati, ako poziv u budućnosti ne dođe na red dolazi Hrvatska koja ne skriva da bi ga rado vidjela u svojim redovima...