POGLEDAJTE MAJSTORA

Dinamov gol sezone: Kakva 'bomba' mladog Albanca!

04.04.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Dinamo je u iznimno važnom juniorskom ogledu Prve hrvatske lge dočekao Rijeku i vodeći sastav s Kvarnera srušio pogotkom kakvoga nemamo često priliku vidjeti niti u najboljim nogometnim sredinama

Riječani su na Maksimir stigli kao vodeća momčad prvenstva sa sedam bodova i utakmicom više od Dinama. Ipak, treneri Brajković i Pilipović nisu mogli računati na više od pola sastava i znali su da će 'napaljeni' Dinamo biti težak izazov. U prvom poluvremenu uglavnom je viđen kontrolirani nogomet (s blagom inicijativom domaćina) koji nije ostavljao bez daha, no nastavak je bio daleko sadržajniji.

Prvo je Dinamov veznjak Tibor Halilović iz neposredne blizine pogodio gredu, a 20-ak minuta prije kraja sudac Mlakar domaćinima je oprostio klasični penal koji je 'spuštanjem protivnika laktom' skrivio Dinamov stoper. Gosti su se uzalud žalili.

Baš tada trener domaćih Gojun uveo je svoju novu akviziciju iz albanske Teute, 17-godišnjeg Endrija Cekicija. I tri minute kasnije ovaj krilni igrač s 35 metara je desnicom odapeo u stilu Ronalda Koemana i poderao protivničku mrežu udarcem kakav se rijetko viđa. Riječani su kasnije pogodili i vratnicu, ali eurogol odličnog Albanca koji je ove sezone već igrao i seniorske kvalifikacije za europsku ligu ostavio je bodove domaćinima.


U dvoboju kadeta Dinamo je na pogon Ante Ćorića svladao Riječane rezultatom 2:0 (strijelci Čabraja i Moro), a paradoks susreta bilo je i posve neočekivano jako policijsko osiguranje. Oko terena je bilo raspoređeno pet kombija sa specijalcima, iako na tribinama nije bilo niti natruha mirisa ikakvih problema. Uoči dvoboja juniora policija je otišla.

Do kraja omladinskih prvenstava ostalo je još osam kola, a Dinamo je u obje konkurencije drugi. Među kadetima vodi Hajduk (dva boda, ali i utakmica više), dok su juniorima Rijeke ostala još četiri boda prednosti (također uz dvoboj više). Za deset dana na Maksimiru će se igrati 'mali derbiji' između Dinama i Hajduka.