DANCI OSVOJILI MAKSIMIR

Dinamov debakl za oproštaj od Lige prvaka!

06.08.2014 u 22:29

  • +14

GNK Dinamo - Aalborg BK

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

Bionic
Reading

Dinamo je za ovu sezonu završio s Ligom prvaka. Pobjeda iz Danske od 1:0 bila je nedovoljna, jer je u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola u Maksimiru Aalborg svladao hrvatskog prvaka sa 2:0

Najmoćnija momčad hrvatskog nogometa završila je svoj europski put u elitnom natjecanju te je tako ostala bez lijepog milijunskog iznosa koji bi zaradila samim prolaskom u play-off Lige prvaka. No od toga neće biti ništa, jer je Aalborg mudrom igrom nanio jedan od najbolnijih poraza Dinama na njegovu polupraznom stadionu.

Dinamu trijumf od 1:0 iz Danske nije bio dovoljan, jer je sastav kojim dirigira Nielsen zabio dva pogotka. Uoči utakmice, gosti su davali optimistične izjave i pokazalo se s pravom.

Nema sumnje kako će ovo rano ispadanje iz najbogatijeg UEFA natjecanja izazvati potrese u Maksimirskoj 128. Puno je milijuna eura potrošeno na pojačanja, a bez značajnijeg novca od Lige prvaka, Dinamo će se morati baciti na prodaju svojih zvijezda… Lova koju donosi Europska liga, ako prođe njezin play-off (ždrijeb je u petak), nije ni približno toliko velika.


A što se tiče utakmice, vidjeli smo toliko za Europu tipičan Dinamo! Prema naprijed se promašivalo u obrani griješilo…

Dinamo je od prvih minuta kontrolirao susret, polako je pojačavao pritisak i izgledalo je kako je pitanje trenutka kada će pasti gol. I dogodio se u 35. minuti, ali u 'krivoj' mreži. Aalborg je izveo brzu kontru na lijevoj strani preko Thomsena koji je ubacio za Jacobsena, a on je bio precizan za 0:1. Što se tiče 'modrih' njima je nedostajalo koncentracije u završnici akcija pa se na odmor otišlo sa zaostatkom.

Prvi gol Danaca

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Machado - Soudani, Antolić (od 66. Pjaca), Čop
AALBORG: Larsen - Kristensen, Thelander, Petersen, Mathiasen - Wichmann (od 57. Enevoldsen), Wurtz, Risgard, Thomsen - Spalvis (od 62. Helenius), Jacobsen


U nastavku smo vidjeli još odlučniji Dinamo, Čop je opalio, a jedan od danskih junaka Larsen navijestio svoju veliku večer.

U 50. sreća za Dinamo. Petersen je ostao sam u blizini gola, ali je njegov udarac otišao daleko preko grede. Uslijedilo je razdoblje dominacije hrvatskog prvaka, ali Soudani, Čop, Machado, Ademi, Antolić nisu mogli svladati odličnog Larsena.

U 70. zaprijetili su gosti preko Jacobsena koji je s desetak metara pucao pored desne Eduardove vratnice, a zatim je Dinamo opet pritisnuo suparnika.

Izgledalo je kao da ćemo gledati produžetke, no u 85. dogodio se ključni promašaj. Čop se sjurio u kazneni prostor, dao je loptu na lijevo za Pjacu koji je neometan pucao traljavo te je zicer ostao neiskorišten. Kazna je stigla samo minutu poslije. Izigrana je Dinamova obrana, a Jacobsen je s desna iskosa pogodio bliži Eduardov kut za konačnih 0:2.