'MODRIMA' ODLIČNA PREDNOST

Dinamo u sjajnoj atmosferi svladao Rosenborg i došao blizu grupnoj fazi Lige prvaka

21.08.2019 u 22:50

Bionic
Reading

Pred gotovo 24 tisuće gledatelja na Maksimiru nogometaši Dinama ove srijede svladali su Rosenborg u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka rezultatom 2:0 i s obečavajućom prednošću čekaju uzvrat u Trondheimu sljedećeg utorka

Dinamo ne može biti bliže grupnoj fazi Lige prvaka. Nakon što je prošle sezone zapeo u posljednjem pretkolu protiv švicarskog Young Boysa, ove srijede doveo se u odličnu poziciju protiv Rosenborga i sigurnom pobjedom došao do značajne prednosti pred uzvrat u Trondheimu.

  • +11
Liga prvaka, play-off: Dinamo - Rosenborg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bio je to dvoboj u kojem su ljubitelji nogometa zaista mogli uživati, a na Maksimiru se 23.859 gledatelja pobrinulo za odličnu atmosferu. Nenad Bjelica koji je cijeli susret proveo uz aut liniju davajući upute svojim igračima dobro je posložio igru 'modrih' koji su od prve minute jurnuli prema norveškom golu i brzo okrunili terensku inicijativu.

Dinamo je poveo već u 8. minuti, zahvaljujući Bruni Petkoviću koji je srušen u kaznenom prostoru, a zatim je hrabro uzeo loptu u ruke i realizirao udarac s bijele točke, bez straha da će mu se ponoviti isto što mu se dogodilo u Budimpešti, kada je u istoj situaciji loptu poslao visoko iznad gola.

Ništa se na terenu nije promijenilo nakon vodstva 'modrih' koji su i dalje bili bolja momčad na travnjaku, a u 28. minuti nakon jedne pogreške norveških stopera Mislav Oršić sjurio se pred Hansena i udvostručio vodstvo domaćina, na oduševljenje cijelog stadiona.

  • +3
Navijači na Maksimiru protiv Rosenborga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rosenborg je nakon dva primljena pogotka pokazao da zna igrati nogomet, a posebno je opasan bio Samuel Adegbenro na lijevom krilu koji je u nekoliko navrata dobrano namučio Dinamovu obranu. Upravo on je u 57. minuti pogodio gredu, dok su gosti imali još par izglednih situacija na početku drugog dijela pa mogu biti nezadovoljni što nisu postigli gol na Maksimiru.

S druge strane, u 81. minuti Olmo je imao odličnu priliku sve riješiti trećim pogotkom, ali nije uspio odbijenu loptu nakon udarca Leovca pospremiti iz blizine u mrežu.

Ipak, rezultat 2:0 svejedno djeluje iznimno obećavajuće pred uzvrat sljedećeg utorka i Dinamo može reći da je sada veliki favorit proći Rosenborg i dokopati se grupne faze Lige prvaka i još šest utakmica protiv europske klupske elite.

Liga prvaka, play-off:

Dinamo – Rosenborg 2:0 (Petković 8, Oršić 28)