futsal

Dinamo u Kutiji šibica lovi priliku za plasman u finale

27.05.2017 u 16:00

Bionic
Reading

Futsal Dinamo u nedjelju (17.30 sati) igra protiv Split Tommyja u Kutiji Šibica. Split vodi 1:0 u polufinalnoj seriji nakon prošlotjedne pobjede kod kuće, pa Dinamu treba pobjeda ne bi li izborio treću, odlučujuću utakmicu...

Dobre vijesti za Miću Martića i sve navijače svakako su povratak Kristiana Čekola nakon suspenzije, a očekuje se i kako će Sadat Ziberi napokon zaigrati nakon teške povrede koju je zadobio u reprezentativnoj pauzi. Futsal Dinamo će tako sutrašnji dvoboj dočekati boljeg zdravstvenog kartona nego u prvoj utakmici, ali i dalje ne može računati na Ivana Hercega, Karla Maloševca i Vedrana Matoševića.

Podsjećamo, u prvoj ovosezonskoj utakmici Split Tommy slavio je u Kutiji Šibica 2:3, ali je Futsal Dinamo uzvratio na najbolji način, pobjedom u Splitu (3:4) prije nešto više od dva mjeseca. Time je dokazao sebi i navijačima da može igrati protiv tradicionalno i momentalno najjačih ekipa lige, te će ta pobjeda ostati zapamćena kao jedna od najvećih otkad se klub natječe u prvoj ligi.

Drugu utakmicu polufinalne serije najavio je kapetan Futsal Dinama Matija Đulvat. Matija je u isto vrijeme i kapetan te vođa momčadi, ali i predsjednik kluba, osoba koja svaku sekundu, svakoga dana živi za Dinamo, osoba koja bi za Dinamo dala sve, a Dinamo ni za što, osoba čiju je ljubav prema klubu nemoguće opisati. Zbog svega nabrojanoga, Matiji je prošlotjedni poraz protiv Split Tommyja još teže pao. 

'U Splitu jednostavno nismo imali dovoljno energije da još jače pritisnemo domaćina te da iskoristimo sve prilike koje smo stvorili. Kad igramo na njihovom terenu, moramo biti barem 20 posto bolji od njih da bismo ih pobijedili. Da smo kojim slučajem tu utakmicu igrali u Zagrebu, vjerujem da bismo mi izašli kao pobjednici. No, i ovim putem bih htio čestitati Splićanima na zasluženoj pobjedi', kaže Đulvat i uoči nedjeljne druge utakmice dodaje:

'Vjerujem da svakoga možemo dobiti dvije utakmice zaredom. Nama je svaka iduća utakmica finale, a finala se ne igraju nego pobjeđuju te pritom nije bitno kako ćemo odigrati. Upravo to je ono što moramo usaditi u svoje glave, igra ne treba biti savršena ni lijepa, već sve treba usmjeriti samo prema jednom cilju, a to je pobjeda!'

Ako Dinamo u sljedeće dvije utakmice sa Split Tommyjem odnese dvije pobjede, plasirat će se u finale gdje će ga čekati bolji iz dvoboja Nacional – Novo Vrijeme Apfel. Može li Dinamo, po Đulvatovom mišljenju dignuti 'kantu'?

'Još na početku sezone sam rekao da možemo osvojiti naslov i da ćemo se boriti za naslov prvaka. Svi osjećamo da smo tu negdje, vrlo blizu našem cilju i da sve ovisi o nama. Ipak, usredotočimo se prvo na utakmicu u nedjelju jer je to prva prepreka na putu ka toliko željenom naslovu', zaključio je Đulvat.