VEČERAS OD 20.45 SATI

Dinamo u Ateni lovi senzaciju i milijune eura; evo koliko bi zaradio

19.08.2023 u 09:51

Bionic
Reading

Dinamovi nogometaši večeras (20.45 sati, MAXSport 1, MAXtv) u Ateni igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka. Rezultat iz prve utakmice, odnosno pobjeda AEK-a 2:1, nikako ne ide na ruku Bišćanovoj momčadi. No na muci se poznaju junaci, i vidjet ćemo što Ivanušec, Mišić i Petković mogu u vrućoj OPAP Areni

Želi li proći u play-off Lige prvaka, a jasno je da želi, Dinamo večeras mora odigrati iznad svojih mogućnosti. U prvoj utakmici, igranoj ovog utorka na maksimirskom stadionu, pokazao je da može i zna, ali taj period dobre igre Bišćanova momčad mora 'rastegnuti' na svih 90, pa možda čak i 120 minuta.

No ne ovisi sve samo o Dinamu, jer AEK je u toj utakmici pokazao da itekako zaslužuje respekt i da nije bez razloga prošle sezone osvojio dvostruku krunu u nacionalnim natjecanjima.

Bolji iz ovog natjecanja odlazi u play-off najelitnijeg klupskog natjecanja, u kojem ga čeka belgijski Antwerp. No dok ne završi ova utakmica, teško je o tome maštati. Baš kao i o novcu.

Međutim već sada se zna da bi Dinamu sjeo 'lijep novac'. Odnosno barem 11,6 milijuna eura. Toliko bi Zagrepčani minimalno zaradili prolaskom AEK-a.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U blagajnu Modrih stiglo bi pet milijuna eura za plasman u play-off fazu Lige prvaka, dodatnih 3,6 milijuna eura za plasman u grupnu fazu Europske lige, pa još tri milijuna eura za europski koeficijent (Dinamo je danas 10. klub u EL-u po desetgodišnjem koeficijentu).

Treba još pribrojiti i novac od Uefina TV poola, pa 210 tisuća eura za svaki bod u grupnoj fazi Europske lige, zatim i potencijalnu zaradu za prolaz skupine. Naravno, sam plasman u Ligu prvaka donio bi u Maksimir puno veći novac. Pa bismo komotno mogli opet reći - puni su k'o brod.

I zato Dinamo ima dodatni razlog stisnuti gas do daske.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport