MODRI NISU ODGOVORNI

Dinamo: Suspenzija Uefe? Ne očekujemo je

16.12.2010 u 16:40

Bionic
Reading

Iako su iz Uefe zaprijetili kako bi Dinamo mogao biti kažnjen zbog činjenice da je u Zagrebu napadnut autobus simpatizera PAOK-a, iz kancelarija hrvatskog prvaka tvrde kako ne vjeruju da će biti sankcija jer Dinamo ne može snositi odgovornost za događaje u gradu

Iz Beograda, gdje se nalazi Thierry Favre, direktor razvoja nacionalnih saveza UEFA-e, stigla je vijest da bi Dinamo mogao biti suspendiran zbog napada na bus s grčkim navijačima.

'Organizator je taj koji definira pravila i smještaj ljudi, koji mogu rezervirati određena mjesta na stadionu. Postoji i politički aspekt, nakon ispada pojedinih huligana. Sankcije su rigorozne, od upozorenja do isključenja. Kazna sigurno čeka Dinamo iz Zagreba, koji će najvjerojatnije biti suspendiran', rekao je Favre, no u Dinamu ne očekuju kaznu.

'Službenog stava klub nema jer nismo iz Uefe dobili nikakvu obavijest, ali suspenziju ne očekujemo. Naravno da napad osuđujemo, moramo se i mi staviti u kožu tih ljudi kojima je život bio ugrožen, ali Dinamo za to zaista ne snosi odgovornost. Ako dobijemo bilo što na ovu temu, obavijestit ćemo vas', kazao je Tomislav Marčinko, čovjek zadužen za medije.

I stvarno bi bilo čudno da Dinamo bude kažnjen zbog nečega na što zaista nema utjecaja. Možemo se samo pitati je li Zenit bio suspendiran nakon što su njihovi navijači napali Torcidu u gradu, je li Partizan suspendiran nakon što je usred Beograda ubijen francuski navijač. Nisu. Zato je teško očekivati da će biti Dinamo. Ako bude, bit će to presedan.