ht prva liga

Dinamo protiv 'lokosa' traži iskupljenje za poraz od Šibenika, a Osijek mu je 'za vratom'; evo gdje možete gledati današnje utakmice

02.02.2021 u 08:29

Bionic
Reading

Danas se igraju prve utakmice 19. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Na teren će prvo Osijek i Slaven Belupo (16 sati, Arenasport 3), a potom je na rasporedu gradsko-bratski derbi, Dinamo na Maksimiru dočekuje Lokomotivu (18.05 sati, Arenasport 3)

Sedam utakmica u nizu Osijek nije izgubio na svom terenu. Momčad Nenada Bjelice djeluje sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu, izjednačena je na samom vrhu ljestvice Hrvatski Telekom Prve lige s Dinamom, nakon 18 odigranih kola obje momčadi imaju po 39 bodova, ali 'modri' imaju bolju gol-razliku.

Danas od 16 sati (Arenasport 3) Osijek dočekuje Slaven Belupo. Nenad Bjelica uoči utakmice ima popriličnih problema...

'Nekoliko igrača ima određene problemčiće, znat ćemo tek kasnije u kakvom su stanju i mogu li nastupiti. Jurčević i Mierez su sa žutim kartonima i neće nastupiti, Ndockyt je i dalje ozlijeđen, Topčagić ima problema s leđima, Grezda također nije u konkurenciji. Što se tiče Silve, prije neće igrati nego hoće. Ne želimo ništa forsirati, u petak na zadnjem treningu nije bio još uvijek sto posto spreman, još osjeća mišić', kazao je Bjelica koji čini sve kako bi 'srušio' Dinamo:

'U našim rukama i nogama sve je odavno, kada smo se približili Dinamu na šest bodova jer s njim igramo još dva puta. Očekivanja su velika, pritisak raste i vrlo mi je površno kada se apelira na pristup. Ovi igrači su u 15 utakmica ostvarili nešto što nijedna Osijekova generacija nije dosad ostvarila. Ovi igrači su stvarno napravili lijepe rezultate. U ovih 15 kola koliko sam ja tu smo napravili 25 bodova više od jednog jako velikog hrvatskog kluba (Hajduka, op.a). Svaka čast mojim igračima, najbolji su koje mogu imati, imaju moju veliku podršku jer stvarno pokušavaju ispuniti sve moje zahtjeve koje postavim pred njih, naravno da im ne uspije svaki put, ali to je ljudski. Ljudi smo, nismo roboti.'

  • +4
NK Osijek - NK Istra 1961 Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Za kraj se Bjelica osvrnuo i na 'farmaceute'.

'Slaven Belupo ima jasnu viziju i filozofiju igre, ima trenera koji je kvalitetan i temperamentan. Jako malo su mijenjali taj svoj sustav 3-5-2 u nešto drugo. Imaju dobrih i mladih i iskusnih igrača, trebat će biti stvarno na vrhunskom nivou sa svim da bi ga se pobijedilo. Sve ćemo napraviti da tri boda ostanu u Osijeku', zaključio je Bjelica.

Slaven Belupo u Osijek stiže ohrabren pobjedom protiv Varaždina.

'Osijek je ambiciozna organizacija koja kreira novi poredak moći u hrvatskom nogometu. Ekipa igra tvrdo, lukavo i pod svaku cijenu na rezultat. Ne zanima ih ocjena dojma. Statistika govori da postižu malo golova iz igre, ali su zato jako opasni i uspješni iz kaznenih udaraca, kornera i slobodnih udaraca', kaže trener 'farmaceuta' Tomislav Stipić kojeg ne brine zgusnuti raspored i mogući umor igrača:

  • +5
Slaven Belupo - Varaždin, 18. kolo HT Prve lige, 2020/21 Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Kakav umor?! Idemo se opet igrati i uživati, ali ovaj put u Osijeku. Moja ekipa je tim koji ima sposobnost pobijediti Osijek. Nadam se da će magija ovih riječi inspirirati moju ekipu.'

U drugoj utakmici današnjeg programa 19. kola HT Prve lige od 18.05 sati (Arenasport 3) na Maksimiru igraju Dinamo i Lokomotiva. Vodeća momčad lige dočekuje fenjeraša. No, 'modri' su uzdrmani nakon poraza od Šibenika, a 'lokosi' ohrabreni pobjedom protiv Hajduka na Poljudu.

'Protiv Šibenika nismo bili na pravoj razini, bilo zbog umora, dekoncentracije, gustog ritma, ali sad nije ni važno. Sad se trebamo posve usredotočiti i s maksimalnom ozbiljnošću pristupiti utakmici protiv Lokomotive kako bismo isprali gorak okus nakon poraza. Trebamo svi jasno reći što nije bilo dobro i moramo podignuti kvalitetu igre. Od početka govorimo da ne smije biti opuštanja, da nam je liga kvalitetna i da su suparnici u stanju iskoristiti priliku ako im je pružimo', kaže trener Dinama Zoran Mamić i upozorava na to da položaj Lokomotive na ljestvici nije realan:

  • +6
Dinamo - Šibenik, 18. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Lokomotiva je protiv Hajduka pokazala koliko može biti nezgodna. Istina je da smo je na otvaranju sezone uvjerljivo pobijedili, ali ovo je nova utakmica, novi dan. Neće nas pritom zavarati njihovo trenutačno mjesto na ljestvici jer dobro znamo da nas čeka težak suparnik, a pobjeda u Splitu im je, k tome, donijela i dodatno samopouzdanje. Na nama je da ispravimo neke segmente igre, posebice koncentraciju u obrani na otvaranju jer smo ponovno prvi primili gol i opet bili u situaciji da smo morali stizati rezultatski zaostatak. Ali, za obranu odgovara cijela momčad, svi moramo biti kompaktni.'

Novi trener 'lokosa' Jerko Leko legenda je Dinama, a sada pokušava spasiti momčad od ispadanja iz lige.

  • +5
Hajduk - Lokomotiva, 18. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Protiv Hajduka sam imao prvu pobjedu u mojoj trenerskoj karijeri, igrači su bili ono što smo nagovještavali, da ćemo biti borbeni i agresivni, da ćemo disati kao jedno, oni na terenu i oni na klupi. Pokazali smo da znamo igrati, da ne zaslužujemo mjesto gdje jesmo i da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu', kaže Leko koji zna što ga čeka protiv Dinama:

'Dinamo dolazi, nije lako, izgubili su od Šibenika. Sigurno će biti motivirani i to će im biti opomena da nema opuštanja. Mi ćemo biti kompaktni, spremni i organizirani i nadam se dobroj utakmici, vidjet ćemo hoće li nam donijeti bodove.'

Hrvatska 1. liga

Rijeka-Gorica0:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb18123339
2.Osijek18123339
3.Gorica17103433
4.Rijeka1582526
5.Slaven Belupo1755720
6.Hajduk1762920
7.Šibenik17611019
8.Varaždin18431115
9.Lokomotiva1736815
10.Istra 19611634913

Sljedeće utakmice

2.2.Osijek-Slaven Belupo
2.2.Dinamo Zagreb-Lokomotiva
3.2.Varaždin-Gorica
3.2.Rijeka-Šibenik
3.2.Hajduk-Istra 1961