POSUDBA I 'POPOLA'

Dinamo nudi milijune za sjajne blizance iz River Platea

25.07.2013 u 16:45

Bionic
Reading

Dinamo je nedavno ostao bez argentinskog vratara Pabla Migliorea, ali fon Argentinaca u maksimirskoj svlačionici mogao bi se i povećati u odnosu na dvojicu koja su krenula na Dinamove pripreme

Nakon Luisa Ibaneza i Pabla Migliorea koji su izdanci 'obitelji' Boca Juniorsa Dinamovo vodstvo je prema tvrdnjama argentinskih medija zagrabila i u suparnički tabor. U River Plateu predsjednik Daniel Passarella vodi pregovore s obitelji blizanaca Funes Mori iz svojih redova i Argentinci pišu kako je budućnost 22-godišnje braće u klubu vrlo upitna. Sve strane proklamiraju kako žele da blizanci ostanu u klubu, ali i osluškuju ponude iz Europe koje bi ih zadovoljile.

Golovi Riverove devetke Rogerija Funes Morija


Bayer Leverkusen, Dinamov čest partner (Tadić, Vida, Fernandes) proteklih godina navodno je za usluge napadača Rogeria Funes Molija ponudio 5 milijuna eura, no tamošnji portal taringa.net prenosi kako je zagrebački Dinamo ponudio 3.5 milijuna eura kako bi imao 50 posto prava na igrača. Obzirom da danas 80 posto prava ima River a 20 posto obitelj, dogovor neće biti sasvim jednostavan, ali volja iz Maksimira postoji. Osim Bayera i Dinama za boljeg blizanca Rogeria navodno su vrlo zainteresirani Fiorentina, Genoa, Palermo, a spominje se i interes Barcelone.

Obrambene pogreške Ramira zbog kojih je lani igrao manje duplo nego prije dvije godine


Drugi izvor, elintransigente.com potvrđuje kako Dinamo nudi 3.5 milijuna, ali u njihovoj verziji riječ je o dolarima (oko 2.65 milijuna eura), ali i dodaju kako Zagrepčani u posao žele uključiti i posudbu njegovog blizanca Ramira koji je ljevonogi stoper, po potrebi i bek. Koliko istine ima u svemu saznat ćemo uskoro, spomenimo tek da je Rogerio debitirao za Argentinu u jednoj od revija protiv Brazila u kojima igraju igrači iz domaćih liga, te da je branič lani odigrao deset prvenstvenih utakmica za River a napadač 32 uz sedam zabijenih golova. Možda vrijedi i spomenuti da je predsjednik Rivera Daniel Passarella (igračka i trenerska legenda Argentine) čovjek s iznimno dobrim vezama u Italiji tkuda dolazi većina ponuda za Rogeria.