POBJEDA ZA OPROŠTAJ

Dinamo nije mogao bez muke, ali spasio ga Marko Pjaca

11.12.2014 u 21:17

  • +11

GNK Dinamo - FC Celtic

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Dinamo se pobjedom 4:3 nad Celticom oprostio od Europske lige. Iako su maksimirski čelnici obećavali 'europsko proljeće', tijekom natjecanja 'modri' su previše griješili te su bez izgleda za plasman u sljedeći krug natjecanja ostali još u pretposljednjem kolu pa je ovaj okršaj ostao bez rezultatske važnosti

Hrvatski prvak je Europsku ligu zaključio onako kako je i počeo natjecanje, nakon Astre (5:1) u Maksimiru je pao i Celtic (4:3), no to su bili i jedini bodovi i svjetli trenuci Dinama u Europi. Protiv ipak oslabljenoga sastava Celtica istakao se mladi Marko Pjaca s tri pogotka, a da nije bilo velike smušenosti obrane prilikom sva tri zgoditka Celtica, pobjeda je mogla biti uvjerljivija.

Dinamo je poveo zahvaljujući sjajnom potezu mladog Pjace, koji je prihvatio loptu od Ademija, prošao varkom braniča Matthewsa i pogodio mrežu ispod vratara Gordona. U 23. minuti Škoti su izjednačili iz očitog zaleđa nakon što je iz slobodnog udarca lopta pogodila u leđa igrača Celtica, odbila se u zrak, a Commons s tri metra glavom svladao Eduarda.


U 30. minuti Celtic je nakon i drugog slobodnog udarca poveo. Commons je pogodio gredu, a odbijenu loptu prihvatio je Šćepović i lako pogodio za 1:2. Dinamo je izjednačio u 39. minuti i opet je strijelac bio Pjaca. Ponovno je pogriješio branič Matthews, a udarac Pjace je u mrežu skrenuo van Dijk. Pjaca je u 41. minuti mogao postići i 'hat-trick' već u prvom dijelu, opalio je s desetak metara, no vratar Gordon je obranio.

U prvih pet minuta drugog dijela Dinamo je postigao dva prekrasna pogotka. Prvo je u 49. minuti Antolić pronašao Brozovića koji je punom nogom pogodio sami kut, a samo minutu kasnije Pjaca je došao od 'hat-tricka' neobranjivim udarcem s 18 metara.


U 81. minuti uslijedila je još jedna neopreznost Dinamo obrane, a nakon prodora Izaguirrea Pivarić je pogodio svoju mrežu. U 86. minuti zagrebačku momčad je 'poljubila' i sreća jer je Šćepović glavom pogodio vratnicu.

DINAMO - CELTIC 4:3 (2:2)

Pred 3000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Mažeika iz Litve.

Strijelci: 1:0 Pjaca (14), 1:1 Commons (23), 1:2 Ščepović (30), 2:2 Pjaca (39), 3:2 Brozović (49), 4:2 Pjaca (50), 4:3 Pivarić (81-ag)

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel (Šimunović 11), Pivarić - Brozović, Ademi, Antolić - Soudani (Feenandes, 82), Henriquez (Čop, 66), Pjaca
CELTIC: Gordon - Matthews (Fischer, 52), Ambrose, van Dijk, Izaguirre - McGregor (Henderson, 63), Biton - Commons, Johanssen,Wakaso (Stokes, 76) - Šćepović

Skupina D

Dinamo Zagreb - Celtic 4:3
Salzburg - Astra Giurgiu 5:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Salzburg 6 5 1 0 16
2. Celtic 6 2 2 2 8
3. Dinamo Zagreb 6 2 0 4 6
4. Astra Giurgiu 6 1 1 4 4

Sljedeće utakmice