KREĆE MAXTV PRVA LIGA

Dinamo ne izgleda dobro, ali od Slavena je jači

18.07.2014 u 10:32

Bionic
Reading

U petak utakmicom Dinamo - Slaven Belupo (MAXtv, Arenasport 1, 20.15) započinje nova sezona MAXtv Prve lige u kojoj zagrebačka momčad brani titulu prvaka. Tekstualni prijenos utakmice, uz videopriloge najzanimljivijih događaja na terenu i eventualnih golova, pratite uživo na tportalu

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Gorak okus poraza u Superkupu Dinamo je izbrisao sigurnom pobjedom protiv Žalgirsa u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Opet to nije izgledalo onako kako njihovi navijači očekuju ili barem priželjkuju, no suparnik je bio previše slab da bi ozbiljnije zaprijetio. Sada se okreću ligaškim obvezama uz očekivano jak start. Opet Dinamo u prvih šest kola čak pet puta igra na svom Maksimiru te se nada da će se odmah odvojiti od konkurencije. Model je to koji smo u pravilu viđali zadnjih sezona.

'Veselimo se početku hrvatskog prvenstva u kojem želimo nastaviti s pobjedama i tako ući u prvenstvo. Očekuje nas protivnik s kojim smo u posljednjih nekoliko mjeseci igrali četiri puta, dva puta u Kupu i isto toliko u prvenstvu, tako da se odlično poznajemo; možda čak i mi njih bolje poznajemo nego oni nas zbog novih igrača', rekao je trener Zoran Mamić pa nastavio:

'Očekujem da se, kao i svaki protivnik, postave malo zatvorenije i čekaju svoje prilike iz (polu)kontri. Mi moramo tražiti brza rješenja i tako napraviti dobar rezultat.'

Neće biti kompletni jer je Antolić dobio poštedu (kaže Mamić da je dosta 'izrauban' jer su ga puno koristili na pripremama?!), Šimunić ima od ranije planirane privatne obaveze dok je Čop dobio neugodan udarac i završio na šivanju poslije zadnje utakmice. Nema ni Leke koji odrađuje suspenziju s kraja prošle sezone.

Priznao je Mamić da su daleko od prave forme te da je svjestan kako momčad može i mora puno bolje. Na pitanje o pojačanjima, samo je kazao kako bi htio da mu se oporave svi ozlijeđeni igrači i tada mu neće trebati nitko.

Slaven je lani osigurao ostanak u dodatnim kvalifikacijama protiv vinkovačke Cibalije. Nadaju se ove sezone boljem startu, no pogled na igrački kadar baš i ne daje velike razloge za optimizam.

Suparnik na početku MAXtv Prve lige nije mogao biti teži, ili lakši, ovisno iz kojeg kuta gledate. Protiv Dinama su im šanse minimalne, no ni poraz im ne bi narušio atmosferu ili pokvario planove. Iako je sportski nadati se, vjerojatno su upisali poraz u svojim projekcijama.

Kladite se pametno

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

'Dinamo ima odličnu momčad koja se znatno ojačala za nacionalnu ligu i nastupe u Europi tako da nas očekuje jako kvalitetan suparnik. Dobro smo se pripremili za ovo prvenstvo i uvjeren sam da ćemo izgledati mnogo bolje nego u prošloj sezoni. U novom natjecanju nastojat ćemo dati svoj maksimum i svjesni smo da nas očekuje teška borba u svakom susretu. S Dinamom se želimo predstaviti u što boljem izdanju', kazao je na konferenciji za novinare trener Slavena Belupa Elvis Scoria i dodao:

'Prije nekoliko dana napustio nas je mladi reprezentativac Čanađija i sada moramo naći zamjenu za njegovo mjesto za koje kandidiraju novo pridošli Barišić i Crepulja, a on se zbog ozljede tek ovog tjedna uključio u potpuni trenažni proces. Početnu jedanaestoricu koja će istrčati u Maksimiru odredit ću uoči utakmice, iako neće biti većih promjena u odnosu na momčad koja je nastupala u pripremnom razdoblju.'

Osim Čanađije, nije bilo drugih zvučnih odlazaka, no isto tako nije bilo ni nekih velikih pojačanja. Jedina prednost im može biti ta što je ovaj put Scoria vodio momčad i na pripremama, a nije uskočio u pola sezone kao 'vatrogasac'. Isto tako, barem su kompletni za današnji dvoboj.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.