PREOKRET GODINE

Dinamo nakon trilera slavio u Vinkovcima

05.04.2009 u 22:02

Bionic
Reading

Dinamo je nakon poraza Hajduka u Osijeku dobio priliku za povratak na vrh poretka HNL-a. Za čelo ljestvice neophodna mu je bila pobjeda u Vinkovcima i momčad Krune Jurčića u infarktnoj završnici ostvarila je cilj

CIBALIA – DINAMO 3:4 (0:0)
Strijelci: Malčić (49p), Pavličić (71), Lukačević (84) / Tomečak (74, 79), Sivonjić (82, 88)

Dinamo se, bez ozlijeđenog Mandžukića, od početka nametnuo na terenu, no kada bi došli blizu Burcsinih vrata, težili su kompliciranim rješenjima. Tako su četiri izgledne situacije gostiju u prvih pola sata rezultirale tek jednim udarcem Sammira pokraj vratnice.

U toj fazi Cibalija nije niti zapucala na gol i rezultat na poluvremenu bio je logičnih 0:0.

U drugom poluvremenu uslijedila je revija prekida u kojoj su domaćini pokazali sjajnu realizaciju. U 48. minuti Ibanez je povukao Pavličića u kaznenom prostoru, a Malčić je bio siguran s bijele točke. Tri minute kasnije sudac Marić svirao je kazneni udarac i na drugoj strani nakon dvoboja s Callelom. Iako ostaje dojam da prekršaja nije bilo, situacija se definitivno dogodila u kaznenom prostoru. Ipak, nakon reakcije pomoćnika dosudio je samo kazneni udarac.

Uslijedio je novi biser iz niske Tomislava Pavličića. Igrač koji je srušio snove Hajduka ponovno je namjestio loptu na slobodni udarac i loptom koja pada pogodio same rašlje Butininog gola. Predivno.

Triler u Vinkovcima

Uslijedila treća faza, koja će se prepričavati još godinama. U 74. minuti Kruno Jurčić uveo je Ivana Tomečaka i mladi bek postao je igrač preokreta. U prvom dodiru s loptom primirio je dugi pas Callela i smanjio na 2:1, a pet minuta kasnije na asistenciju Sivonjića izjednačio je rezultat.

Nevjerojatan rasplet nastavio se tri minute kasnije, kada je Tomečak vratio uslugu Sivonjiću (ostaje pitanje je li bila riječ o zaleđu) i Dinamo je u devet minuta od zaostatka 0:2 došao do prednosti.

Kada se činilo da je Dinamo posao obavio, u 84. minuti Lukačević je odigrao dupli pas i pokraj Bišćana zabio za 3:3, no dvije minute prije kraja Slepička je gurnuo duboku loptu za Sivonjića, koji je postavio konačnih 4:3 u najatraktivnijem dvoboju sezone. U posljednjoj minuti nadoknade Ibanez je pogodio stativu, ali i sedam golova u poluvremenu više je nego dovoljno.

'U ovom susretu ušli smo u ritam protivnika, što si Dinamo ne bi smio dozvoliti, ali ponovit ću što sam već rekao svojim igračima, ova pobjeda je vrijedna naslova', rekao je nakon dvoboja Kruno Jurčić, dok se trener Cibalije Mršić više bavio suđenjem. On je, kao i Milardović u 90. minuti zaradio isključenje.