PROBLEMI U MODROJ MOMČADI

Dinamo na mukama uoči uzvrata; Nenad Bjelica zbog ovog ne može mirno spavati

08.03.2019 u 06:30

Bionic
Reading

Dinamo za tjedan dana brani 1:0 iz prve utakmice osmine finala Europske lige, a i u uzvratu u Lisabonu protiv Benfice hrvatski prvak će biti oslabljen

U prvih 90 minuta 'modri' su bili bez kapetana i motora sredine terena Arijana Ademija te najubojitijeg svojeg igrača u Europi Izeta Hajrovića. Uz to je i trener Nenad Bjelica bio na tribina zbog isključenja u prethodnom susretu s plzenskom Viktorijom.

Ipak, i uz takve izostanke pronađena je pobjednička formula te je Dinamo stigao do minimalnog slavlja protiv Benfice golom Brune Petkovića, a s tim trijumfom osigurano je pet mjesta za hrvatske klubove u Uefinim natjecanjima od sezone 2020/21.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Slijedi uzvrat u Lisabonu, a i tamo Dinamo neće moći računati na sve najjače snage. I dok bi se Hajrović trebao oporaviti, zna se da neće biti Ademija. No za drugih 90 minuta otpali su i defanzivni veznjak Ivan Šunjić, koji je odlično nadomjestio izostanak Ademija, te Marin Leovac na lijevom boku koji je sjajno zatvorio tsvoju stranu.

Njih dvojica su zaradili žute kartone, a već su opomene imali i iz ranijih utakmica pa će obojica na hlađenje jednu utakmicu.

  • +19
Dinamovi navijači na stadionu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX