petković donio trijumf

Dinamo krcati Maksimir nagradio briljantnom pobjedom, nemoćna Benfica mogla i gore proći

07.03.2019 u 20:47

Bionic
Reading

U prvoj utakmici osmine finala Europske lige nogometaši Dinama ovog četvrtka u sjajnoj atmosferi na Maksimiru pobijedili su Benficu golom Brune Petkovića iz kaznenog udarca i tako osigurali minimalnu prednost pred uzvrat u Lisabonu sljedećeg četvrtka...

Dinamo je u velikom stilu nastavio svoju europsku bajku i protiv moćne Benfice ovog četvrtka. Iako bez ozlijeđenih Ademija i Hajrovića, s Nenadom Bjelicom na tribinama, 'modra' družina u potpunosti je nadigrala uglednog protivnika i bez primljenog pogotka čeka uzvrat u kojem će imati odlične izglede izboriti plasman u četvrtfinale Europske lige, nešto što se uoči ove sezone činilo nezamislivim.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bila je to još jedna povijesna utakmica, dvoboj u kojeg je Dinamo uz pomoć glasnog Maksimira ušao hrabro, ali Benfica se nije prepala i rano je došla u čistu priliku povesti. Ipak, Dominik Livaković to nije dopustio. Kad je pred njega izašao Grimaldo u 7. minuti, sjajno mu je nogom obranio iz blizine. Tko bi rekao da do kraja susreta gosti niti jednom više neće doći u jednako izglednu situaciju...

Dinamo je odgovorio preko Oršića koji je pucao pokraj gola iz svoje omiljene pozicije na lijevoj strani u 11. minuti, a u 18. minuti Dani Olmo također je opalio, no Odisseas Vlachodimos je bio na mjestu.

U 29. minuti 'modri' su mogli povesti da je udarac Kadziora iz slobodnjaka završio pod gredom, no njemački vratar na golu Benfice opet je bio na mjestu.

U 36. minuti više ništa nije moglo spasiti goste. Tada je Ruben Dias neoprezno srušio Olma unutar kaznenog prostora, a s bijele točke Bruno Petković je pogotkom bacio Maksimir u delirij.

Dinamo je do poluvremena mogao udvostručiti prednost kad je u 45. minuti Gojak izašao sam pred Odisseasa, ali ovaj je i njega uspio zaustaviti.

U drugom poluvremenu očekivao se odgovor Benfice, no osim jalovog posjeda lopte ništa gosti nisu mogli napraviti taktički dobro postavljenom domaćem sastavu.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dinamo je bio taj koji je imao nekoliko obećavajućih situacija za drugi pogodak koji bio Benficu doveo u veliku nevolju, najbolju od njih Oršić u 89. minuti koji je iz voleja pucao preko gola, a mogao je u posljednjim trenucima i Šitum zabiti glavom nakon kornera.

Na kraju su se Bjelica i njegovi nogometaši morali zadovoljiti minimalnim trijumfom, ali bez primljenog pogotka koji im u uzvratu sljedećeg četvrtka u Portugalu daje odličnu priliku nastaviti pisati svoju nogometnu povijest...

Europska liga, osmina finala:

Dinamo - Benfica 1:0 (Petković 36)