ZNA SE TKO JE GAZDA

Oduševit će vas prve reakcije Dinamovih nogometaša koji su sredili europskog velikana

07.03.2019 u 21:28

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ostvarili su novu veliku europsku pobjedu i razumljivo je njihovo ogromno oduševljenje, jer je na Maksimiru pala Benfica 1:0

Dinamova europska bajka i dalje traje. Benfica je stigla u metropolu kao favorit, ali je 'modra' momčad odigrala hrabro i bacila na koljena europskog velikana. Igrači nisu skrivali sreću...

'Bili smo bolji, dobro smo stajali osim na početku gdje je Livaković sjajno reagirao. Pokazali smo tko je gazda na Maksimiru. Ostavili smo srce na terenu i pobijedili. To je najvažnije. Moramo smireno i bez euforije u Portugal. Atmosfera je bial predobra. Navijači su bili naš 12. igrač, dali su nam dodatnu snagu i gurali su nas naprijed kada nam je bilo teško', izjavio je Emir Dilaver.

'Odigrali smo muški, a kod izvođenja penala se nisam bojao, bio sam samouvjeren prije nego što sam pucao. Bili smo autsajderi po vama novinarima u Hrvatskoj i Portugalu, ali mi se nikoga ne bojimo. Ako baš želite, idemo i u Portugal kao autsajderi, ali nećemo im se prilagođavati. Nitko sretniji od mene da zaigram za reprezentaciju, ali ja sam danas igrao za Dinamo. Nisam igrao za izbornika, nisam igrao ni za koga na tribinama. Naravno, to se ne odnosi na naše navijače. Prvenstveno sam igrao za ovu momčad, za moje suigrače, koji su stvarno odigrali jednu mušku utakmicu, a ja sam im se pridružio, rekao je strijelac Bruno Petković.

'Nismo još ništa napravili. Hvala navijačima, bili su naš 12. igrač, dali su nam dodatnu snage. Tek je prva utakmica. Naravno, sretni smo zbog pobjede i nadamo se dobrom rezultatu i u drugoj utakmici, dobroj utakmici i da prođemo. Vidjeli smo i danas da su dobra ekipa, ali mi im nismo dali puno prostora pa zbog toga nisu mogli puno prijetiti', poručio je Petar Stojanović.

'Poslije njihove šanse i moje obrane je bilo lakše. Stvarno smo dobro igrali obranu. Benfica je dobar sastav, možda nije bio njihov dan, ali nećemo umanjivati našu dobru igru. Idemo tamo potući se, dati sve od sebe i pokušati izboriti prolazak. Poklonio sam Krovinoviću svoj dres, nadam se da će mu ostati u lijepom sjećanju. Stvarno je velika čast što sam bio kapetan na ovoj utakmici, što sam poveo ekipu na teren u ovoj povijesnoj utakmici, ali imamo još jednu povijesnu koju trebamo odigrati, možda i bolje nego ovu koju smo odigrali gotovo bez pogreške', dodao je Dominik Livaković koji je u sedmoj minuti skinuo zicer.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Iskreno, nije nam bilo teško igrati bez trenera. Njegov pomoćnik je tu od prvog dana i prenosio je dobro sve trenerove zamisli i instrukcije. Odradio je to odlično i nije bilo problema. Odigrali smo jako dobru utakmicu. Stvarno smo zatvorili sve njihove prednosti. Prema naprijed smo također bili opasni i mislim da smo zaslužili ovu pobjedu. Treba ostati na zemlji i takav dočekati uzvrat. Jedan poseban osjećaj bilo je igrati pred punim Maksimirom', govorio je Nikola Moro.

  • +19
Dinamovi navijači na stadionu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX