PREJAK ZA SKENDERBEU

Dinamo može ispasti samo ako mu sudac isključi - dva igrača

25.08.2015 u 10:38

Bionic
Reading

Za razliku od norveškog Moldea koji je ravnopravno parirao Dinamu, albanski Skenderbeu pokazao se potpuno inferioran u prvoj utakmici posljednjeg pretkola Lige prvaka i može biti sretan što mu 'modri' nisu napunili mrežu do vrha. Uzvrat bi trebao biti formalnost, osim ako se na terenu ne dogodi nešto potpuno nepredviđeno...

Otputovao je Dinamo u Albaniju s dosta opreza zbog nekih ranijih europskih ožiljaka. Iako je Skenderbeu poveo golom iz slobodnog udarca, bilo je vidljivo kako je Dinamo mnogo bolja momčad. Na koncu su dominaciju potvrdili pogotkom Pivarića u posljednjoj minuti.

Da u Maksimiru pušu i na hladno pokazali su za vikend u prvenstvu kada je Mamić u Puli izveo praktički rezervni sastav. Osvojeni bod ih nije u potpunosti zadovoljio, no sve će se to zaboraviti ako se uđe u Ligu prvaka. A, subjektivan dojam je kako bi se trebalo dogoditi jako, jako veliko čudo da tako i ne bude.

'Vjerujemo da ćemo pokazati da smo bolja momčad, dobiti i proći u skupine Lige prvaka. Svjesni smo kvaliteta i dobrih strana Skenderbeua, a na nama je to spriječiti kako ne bismo imali problema', rekao je trener Mamić u najavi utakmice.

Prilično odmorni trebali bi Modri zaigrati u standardnom 4-2-3-1 sustavi. Ozljedom kapetana Ademija udarni dvojac zadnjih veznih jesu Portugalci Machado i Goncalo. Postoji možda tek nekoliko dvojbi, a one su hoće li u obrani igrati Taravel ili Šimunović, te u vršku napada Henriquez ili Hodžić. Na što god se Mamić odluči, to je kvaliteta više u odnosu na ono s čime raspolažu gosti.

'Nećemo srljati pod svaku cijenu jer znamo da oni moraju napasti i zabiti dva gola da bi prošli. Ipak, mi smo Dinamo, igrat ćemo napadački i na pobjedu', kaže trener i priča o opasnim stranama albanskog prvaka:

'Oni imaju kvalitetne pojedince koji su jako dobri u kontri i naša izgubljena lopta može biti opasna jer otvaraju s puno igrača; tu trebamo paziti. Naravno, postoji još toga jer inače ne bi bili tu gdje jesu.'

Uz spomenutog Ademija, nema još Schieldenfelda, Pavičića i Radonjića, no oni ionako nisu još ni zaigrali ove sezone.

Kada je Shkembi zabio za 1:0, vjerojatno su se neki Albanci ponadali kako bi Skenderbeu mogao iznenaditi Dinamo. Ipak, na kraju nije bilo ništa od toga. Iako nada još uvijek tinja, čini se kako ni oni sami ne vjeruju previše u to. Uostalom, svjedoči tome i odlazak prvog napadača Salihija u Maccabi iz Haife.

'Da budem iskren, bit će vrlo teško. To ne znači da se nećemo truditi, no Dinamo je odlična momčad koja k tome ima i prednost iz prvog susreta', rekao je kapetan Shkmebi u najavi utakmice.

Trener Josa je pak rekao nešto više o taktici koju planira primijeniti:

'Koliko će nam suparnik dozvoliti toliko ćemo napadati. Naša je prva misao braniti se i kombinirati to s kontranapadima.'

Upravo taj potonji segment jedino i vrijedi izdvojiti iz prve utakmice. Krila Latifi i Berisha su znali raditi nered kada bi Dinamo visoko izašao s posljednjom linijom, danas je to ipak teško za očekivati.

Jedina najavljena promjena je u vršku napada. Umjesto spomenutog Salihija igrati će Hristov. Pričalo se dosta i o mladom Nigerijcu Olayinki, no on neće krenuti od prve minute.

'Nije on novi igrač, no bilo je više razloga zbog kojih dosad nije mogao igrati. On neće igrati otpočetka jer je imao jedan dan treninga samo i ne znam koliko je uopće spreman', zaključio je Josa.

Za eventualnu senzaciju morat će se dogoditi nešto neobično. Jedan igrač manje vjerojatno ne bi previše naštetio 'modrima', no ako sudac isključi dva, moglo bi biti gusto...