ODLUKA NA MAKSIMIRU

Dinamo mora biti oprezan: Ništa još nije riješeno protiv Vardara!

20.07.2016 u 14:13

Bionic
Reading

Iako donose značajnu 2:1 prednost iz prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka, nogometaši Dinama ne mogu se opustiti u uzvratu na Maksimiru protiv Vardara ove srijede (ArenaSport2, 20:45), jer su se i puno veća iznenađenja i preokreti događali u nogometu...

Dinamo je iz Skoplja donio pobjedu 2:1 protiv Vardara i naoko ne bi trebao imati težak posao u uzvratnom dvoboju na Maksimiru, ali iza spomenutog rezultata krije se mnogo strepnje za hrvatskog prvaka.

Iako je Dinamo na poluvrijeme otišao s prednošću 2:0, u nastavku se makedonski prvak razgoropadio, smanjio zaostatak i čak tri puta pogodio okvir vrata. Sreća je dakle uvelike pomazila zagrebački klub i zato trener Zlatko Kranjčar i njegovi igrači ozbiljno doživljavaju uzvratni dvoboj.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport 2), utakmice Lige prvaka možete gledati na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka Dinamo-Vardar možete gledati na kanalu Arenasport 2.
Korisnici usluge MAXtv To Go (usluga web & mobile) također mogu gledati utakmicu na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok ona traje nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Bit će to i oproštaj od modrog dresa ofenzivnog veznjaka Marka Pjace, koji prelazi u Juventus, a Dinamu izostaje samo vratar Eduardo jer je na zasluženom odmoru nakon osvajanja naslova prvaka s reprezentacijom Portugala. Trenutačno je u statusu prvog vratara Antonio Ježina, a pričuva je mladi reprezentativac Adrian Šemper.

Nakon dobrog rezultata u Skoplju moramo potvrditi prolaz dalje u Maksimiru. Svjesni smo da smo u Makedoniji imali određenih oscilacija u fazi obrane, ali sve smo dobro analizirali, te se nadam da ćemo uz potrebne korekcije sve danas odraditi na najbolji način - kaže trener Dinama Zlatko Kranjčar, a jedina dvojba oko sastava tiče se pozicije lijevog beka. Konkurenti su mladi Sosa i iskusni Rumunj Matel, a vjerojatno će prednost dobiti Matel.

'Respektiramo Vardar, koji motiviran dolazi u Zagreb, tako da moramo biti maksimalno spremni i s pravim pristupom dočekati dvoboj. Ako budemo takvi, nećemo dozvoliti Vardaru da nas iznenadi. Analizirali smo suparnika, osvježili momčad, a igra će pokazati da smo bolji iz utakmice u utakmicu,' smatra Kranjčar, koji bi želio i što bolje popunjene tribine.

'Volio bih da dođe veliki broj gledatelja jer ovaj Dinamo zaslužuje podršku navijača. Vardar je u Skoplju imao prilika, ali mi smo mogli nekoliko puta prelomiti utakmicu, te dati treći ili četvrti pogodak i tada bi sve bilo gotovo. Pratio sam njihove izjave i malo su subjektivni. Obećavam da ćemo gledati agresivni i organizirani Dinamo u svim linijama,' kaže strateg modrih, koji je Henriqueza već u prvenstvu protiv Lokomotive prebacio na klupu, a u špicu prebacio Hodžića, koji mu se odužio s dva pogotka i zaradio mjesto startera danas protiv Vardara.

Pokraj njega bit će Soudani i Pjaca, koji igra posljednji put za Dinamo prije odlaska u torinski Juventus.

'Pjaca je još uvijek naš igrač, tako da će protiv Vardara krenuti od prve minute. Spremili smo ga i osvježili nakon Lokomotive, te vjerujem da ćemo s njim biti još jači nego u prvoj utakmici kada nije igrao, te u konačnici ostvariti prolaz u 3. pretkolo Lige prvaka,' odlučan je strateg Dinama Zlatko Kranjčar, koji je u Maksimiru vodio 58 utakmica na klupi Dinama i pobijedio 52 puta, a samo dvaput izgubio i to 1995. od Hajduka u Kupu i 1996. od Varteksa u prvenstvu.

Vardar je skupo platio preplašeni ulazak u utakmicu, a kada se probudio i ohrabrio, izdala ga je i sreća da bar prvu utakmicu završi neporažen.

Ovako je pred makedonskim prvakom vrlo teška misija jer niti pobjeda 1:0 u Zagrebu mu nije dovoljna, već 3:2 ili s više od gola prednosti. Trener Goce Sedloski neće moći računati na ozlijeđenog braniča Popova, a upitan je i Mijušković, koji je u prvom dvoboju postigao autogol.

'Dinamo je silan, moćan suparnik, koji ima sjajne igrače, te je sjajno organiziran klub, koji svake godine igra Ligu prvaka ili Europsku ligu. Onih 90 minuta koje smo odigrali u Skoplju i izgubili 1:2 nas poraz boli, a boli cijelu Makedoniju jer poraz nismo zaslužili,' kaže trener Vardara Goce Sedloski, a njegova momčad morat će pokušati preuzeti rizik jer treba barem dva gola za nadu u senzaciju.

Lako je moguće da će kao glavna špica u rasporedu 4-2-3-1 startati Brazilac Jonathan Balotelli, koji je u prvom dvoboju zaigrao otpočetka drugog poluvremena.

'U Skoplju smo stvorili mnogo šansi, koje nažalost nismo uspjeli pretvoriti u golove, ali imamo još 90 minuta uzvratnog dvoboja. To je motiv za mene i za igrače, za sve nas da pokažemo napredak i da igra u Skoplju nije bila slučajna. Igrači će dati sve od sebe. Popov neće igrati, ali ostali igrači su na raspolaganju i idemo na pobjedu,' kazao je Sedloski pred novinarima u Zagrebu, a branič Boban Grnčarov priziva više sreće nego u Skoplju.

'Ostavili smo negativan rezultat u Skoplju iza sebe, a poznajemo dobro Dinamo, te znamo sve njegove slabe točke. Došli smo se nadigravati i ne predajemo se iako imamo loš rezultat iz prve utakmice. Ako odigramo 20-30 posto bolje, nadamo se boljem rezultatu, ali za to je potrebna i sportska sreća,' naglasio je Grnčarov.

Uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka Dinamo-Vardar možete u izravnom TV prijenosu gledati na kanalu Arenasport 2 (MAXtv) od 20.45 sati.Više informacija OVDJE