nije se naigrao

Dinamo jednog od najvećih talenata šalje na posudbu; ovo će mu spasiti karijeru

08.01.2024 u 12:31

Bionic
Reading

Gabrijel Rukavina (19) svoju priliku u jesenskom dijelu SuperSport HNL-a nije dočekao. Jedan od najnadarenijih Dinamovih igrača teško da će se nametnuti i u nastavku pa je logična odluka čelnika 'modrih' da ga pošalju na posudbu

U Dinamu su ga posljednje dvije godine predstavljali kao najvećeg talenta, ali Gabrijel Rukavina (19) se negdje 'po putu' jednostavno izgubio. Priliku nije dobio kod Ante Čačića, ništa bolji status nije izborio ni kod Igora Bišćana, a bez promjena je i nakon što je momčad Dinama preuzeo Sergej Jakirović.

Na žalost, utjecaja na sve ovo je imala i ozljeda od koje se Rukavina dugo oporavljao, a znakovito je da ga je baš Sergej Jakirović - dok je još bio trener Rijeke - želio dovesti na Rujevicu. A u Dinamu za njega sad jednostavno više nema mjesta.

Problem je u činjenici da Dinamo ove zime baš na poziciji lijevog krila dovodi Josipa Brekala i Arbera Hoxhu, pa će Rukavina ponovno postati višak.

Ove je sezone Gabrijel Rukavina dobio priliku na samo pet utakmica u kojima je odigrao tek 92 minute. Jasno je da u toj mizernoj minutaži nije ni mogao pokazati sve što zna i može pa je logična odluka da proljetni dio sezone odigra negdje na posudbi.

Na Maksimiru još nisu definitivno odlučili, ali posudba bi Rukavini doslovno mogla spasiti karijeru. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, Gabrijel Rukavina bi proljeće trebao odigrati u dresu Gorice. Da, neće Gabrijel morati daleko, tek do Velike Gorice, u momčad koja je bila hit jesenskog dijela SuperSport HNL-a.

U Turopolju imaju problem na lijevom krilu jer je sjajni Merveille Ndockyt ozlijeđen te je ostao samo Lenny Ilečić (19), koji je također igrač Dinama na posudbi u Gorici. A uskoro bi mu se u Velikoj Gorici, vrlo vjerojatno, trebao pridružiti i Gabrijel Rukavina.

U Dinamu je višak, a Gorica treba igrača njegovog profila pa je ovo najbolje rješenje za sve i vrlo vjerojatno posudba koja bi Rukavini trebala spasiti karijeru.

Standings provided by Sofascore