'modrima' prekipjelo

Novi potres u Dinamu; jedna od najvećih zvijezda koja je zauvijek ispisala povijest Lige prvaka na Maksimiru poslana u drugu ekipu

27.05.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Kevin Theophile-Catherine odbija potpisati novi ugovor pa će do isteka sadašnjeg ostati u drugoj momčadi

Uoči nastavka sezone prekinute koronavirusom zagrebački Dinamo radi velike promjene i čišćenje svlačionice. Nakon što je došlo do velikog potresa odlaskom Nenada Bjelice i njegovog stručnog stožera, sada će klub napustiti i velika zvijezda i jedan od standardnih igrača kod Bjelice.

Riječ je o francuskom stoperu Kevinu Theophileu-Catherineu koji je već sada prebačen u drugu momčad. Imali su u Dinamu dosta strpljenja s njim, čekali ga da potpiše novi ugovor, ali to se nije dogodilo u nekoliko navrata pa će Francuz na ljeto napustiti Maksimir. Sportske novosti pišu kako je prebačen u drugu momčad gdje će čekati istek ugovora. U proteklih nekoliko mjeseci 28-godišnji Francuz je otezao s produljenjem ugovora, čekao druge ponude i vagao.

Nedavno se pojavila informacija da će zbog koronavirusa ipak pristati na ostanak u Dinamu, ali od toga izgleda neće biti ništa. Konačni kraj suradnje označen je i slanjem Francuza u B ekipu. Theophile se pokazao kao veliko pojačanje za Dinamo.

U Zagreb je stigao 2018. godine kao slobodan igrač, a kod Nenada Bjelice je bio jedna od važnijih obrambenih karika. Za 'modre' je odigrao 52 utakmice i zabio dva gola, te upisao dvije asistencije. Dinamo ga je plaćao 800.000 eura godišnje pa će se klub barem malo rasteretiti njegovim odlaskom.

Iako će zauvijek ostati činjenica da je Theophile bio odličan stoper u dresu Dinama, zagrebačka publika pamtit će ga i po skrivljenom penalu protiv Šahtara u Ligi prvaka, penalu koji je 'modre' na kraju i koštao novog proljeća u Europi.