odlazak za odlaskom

Nastavlja se egzodus s Maksimira; nakon Bjelice i Theophile-Catherinea Dinamo ostaje i bez najskupljeg napadača

28.05.2020 u 11:11

Bionic
Reading

Mario Gavranović će ovoga ljeta definitivno napustiti Dinamo

Nakon što je iz Dinama otišao Nenad Bjelica i cijeli njegov stožer, a onda je postalo jasno da odlazi i Kevin Theophile-Catherine koji je već prebačen u drugu momčad i čeka se samo službeni rastanak, sada se pojavila informacija o još jednom odlasku iz kluba. Riječ je o jednom od najplaćenijih igrača, švicarskom napadaču Mariju Gavranoviću.

Gavranović je u Dinamo stigao na zimu 2017. godine nakon što je već na ljeto u tajnosti dogovorio sve s 'modrima' kao glavna špica rijeke. Stigao je na krilima velikog uspjeha s Rijekom i u dobroj formi pa su i očekivanja bila velika, a on ih je donekle opravdao. U nekoliko važnih utakmica odigrao je odlučujuću ulogu, a u ostalima je bio solidan.

Za Dinamo je nastupio 87 puta i zabio 28 golova od kojih su neki posebno važni kao oni na Poljudu za pobjedu protiv Hajduka, gol u finalu Kupa ili gol i asistencija Mislavu Oršiću za potvrdu europskog proljeća u Trnavi. Ipak, kako je Bruno Petković rastao u formi, tako ju je Gavranović gubio i polako je hrvatski reprezentativac u špici zamijenio švicarskog.

Još na zimu se pričalo kako Gavranović napušta Dinamo, a Sportske novosti sada pišu da je taj trenutak sve bliže. Tada nije bilo dobrih ponuda, a i pokušao se u Dinamu izboriti za minutažu, a posljedično i za poziv u švicarsku reprezentaciju za Euro 2020. godine. Kako je koronavirus odgodio Euro, a donio je i smanjenje plaća, Gavranović će ovoga ljeta napustiti klub.

Prilikom dogovora o smanjenju plaće je navodno dogovoreno i da na ljeto postaje slobodan igrač, a do tada će ipak biti na raspolaganju Igoru Jovićeviću u prvoj ekipi, a neće kao Theophile završiti u b momčadi. Dinamo će se s njima dvojicom riješiti najskuplja dva igrača s ugovorima od 800.000 eura godišnje samo na ime plaće.

Uz to, 'modri' ne moraju ni tražiti novo rješenje u napadu jer imaju Brunu Petkovića i Sandra Kulenovića na koje ozbiljno računaju, a s posudbe se vraća i Komnen Andrić. Osim njih, tu su i Roko Baturina, Mario Ćuže i Leon Šipoš. Dakle, napadač nije nužnost, barem u ovom trenutku, iako se očekuje da će ipak dovesti nekog od iskusnijih napadača da predvodi mlade talente, posebno ako stigne i nemoralna ponuda za Brunu Petkovića.